Συνταγή για χειμωνιάτικη γιαουρτόσουπα με βελούδινη υφή. Από πολύ πολύ παλιά αυτή η σούπα είναι βάλσαμο για το στομάχι και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Συνταγή από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- ρυζι 130 γραμμάρια γλασέ
- νερό 1,5 λίτρο βραστό
- Γιαούρτι στραγγιστό 400 γραμμάρια 2%
- λεμονι Χυμό από 1/2
- κρόκους αυγού 1 από μέτριο αυγό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας (15 γραμμάρια)
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Θρεπτική Βελουτέ σούπα λαχανικών
Αρωματική γιαουρτόσουπα με αρωματισμένο ελαιόλαδο με θυμάρι και βελούδινη υφή. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει μία θρεπτική σούπα για μικρούς και μεγάλους, που είναι σκέτο βάλσαμο και μπορούμε να την φτιάξουμε και για το ολοήμερο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιαουρτόσουπα:
INGREDIENTS
130 g round grain rice
1,5 liter boiled water
400 g yogurt 2%
Half lemon juice
1 medium egg yolk
1 tbsp plain flour(15 g)
2 tsp salt
pepper
———————————————-
40 g olive oil
thyme
———————————————-
thyme
olive oil
croutons
GERMAN
ZUTATEN
130 g Rundkornreis
1,5 Liter abgekochtes Wasser
400 g Joghurt 2%
Halber Zitronensaft
1 mittelgroßes Eigelb
1 EL Mehl(15 g)
2 TL Salz
Pfeffer
———————————————-
40 g Olivenöl
Thymian
———————————————-
Thymian
Olivenöl
Croutons
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
15′-20′ Χρόνος Βρασίματος
4-5 Μερίδες
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό το ρύζι γλασέ, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1,5 λίτρο βραστό νερό μαγειρεύοντάς το για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ρίχνω το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ή 2 κεσεδάκια, τον χυμό λεμόνι, τον κρόκο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με μια κουτάλα παίρνουμε από το νερό που βράζει το ρύζι ρίχνοντας το σιγά σιγά μέσα στο μπολ (περίπου 300 γραμμάρια). Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα μαζί ανακατεύοντας καλά.
Θρεπτική σούπα με συκωτάκια και μανιτάρια
Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη 5-8 λεπτά. Για το αρωματικό λάδι βάζουμε ένα μπρίκι πάνω στην φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι και το ζεσταίνουμε.
Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε πολύ καλά και κλείνουμε την φωτιά. Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι ,ελαιόλαδο και κρουτόν. Η πιο νόστιμη σούπα βάλσαμο για το στομάχι!! Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr