Τα τελευταία χρόνια τα αφράτα bao buns που λιώνουν στο στόμα και είναι ελαφριά και χορταστικά έχουν έρθει από την Ασία και έχουν γίνει τάση στην Ελλάδα. Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας χειροποίητα bao buns με μανιτάρια πικάντικα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- ξερή μαγιά 1
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Τα bao buns είναι ασιατικά ψωμάκια που ψήνονται στον ατμό. Είναι πολύ νόστιμα αλλά αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν στην πραγματικότητα είναι ότι είναι τόσο αφράτα που κυριολεκτικά είναι σκέτος αφρός. Είναι ελαφριά αλλά και χορταστικά και μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι θες.
Δείτε ακόμα Τάρτα με μανιτάρια
Στην Ελλάδα μάλιστα πολλά γυράδικα και ψητοπωλεία τα τελευταία χρόνια έχουν bao buns με γύρο χοιρινό ή γύρο κοτόπουλο γιατί αφού τα φέραμε που τα φέραμε στην Ελλάδα, ας τα κάνουμε πιο…ελληνικά. Σήμερα θα τα δοκιμάσουμε με πικάντικη γέμιση με μανιτάρια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα χειροποίητα bao buns με μανιτάρια πικάντικα :
Εκτέλεση για τα χειροποίητα bao buns με μανιτάρια πικάντικα
Διαλύουμε αρχικά την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό φρέσκο γάλα. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου σκεπασμένη σε ζεστό μέρος.
Δείτε ακόμα Bao Buns γεμιστά με τόνο και κινόα
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό πιτάκι. Διπλώνουμε στην μέση και τα αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν. Ψήνουμε στον ατμό, στην χύτρα, σε λαδόκολλα για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για την γέμιση στα bao buns με μανιτάρια πικάντικα
Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες στην σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε επίσης την ζάχαρη, το αλάτι και την σκόνη τζίντζερ. Τσιγαρίζουμε έπειτα τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με λίγο νερό, κέτσαπ, σκόνη σκόρδου και μπούκοβο. Μόλις πιούν το νερό γεμίζουμε τα bao buns και απολαμβάνουμε.
Αν τα κάνετε με φυτικό γάλα είναι μιας πρώτης τάξεως σαντουιτσάκι για την νηστεία
Η συνταγή είναι της φίλης μας Aimilia Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος