Close
Χειροποίητο-ραβιόλι-συνταγή-

Χειροποίητο ραβιόλι- Γιατί να τα αγοράζετε απέξω όταν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πεντανόστιμα γεμιστά ραβιόλι;

Το ραβιόλι είναι είδος ζυμαρικού με γέμιση. Θα σας μάθουμε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμο ραβιόλι χειροποίητο με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα. Σίγουρα είναι ραβιόλι με πλούσια γεύση που το κατσικίσιο τυρί και η λιαστή ντομάτα τα κάνουν να θυμίζουν γεύσεις Ελλάδας.

Το ραβιόλι είναι είδος ζυμαρικών που φτιάχνονται λίγο διαφορετικά από ότι τα κλασικά σπαγκέτι που φτιάχνουμε στην Ελλάδα. Όταν τα ραβιόλια ανέβουν στην επιφάνεια του νερού που βράζει είναι έτοιμα και τα σουρώνουμε με μία τρυπητη κουτάλα.

Δείτε ακόμα Μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά κοτόπουλου

Τα ραβιόλια μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα, αφού η γέμιση καλύπτει την γεύση μας με τον πιο πλούσιο τρόπο. Όμως μπορούμε να τα συνδυάσουμε με σάλτσα ντομάτας, με κιμά, αλά κρεμ ή και με τριμμένο τυρί. Γενικότερα μπορούμε να βάλουμε όποια σάλτσα μας αρέσει.

Δείτε την εκτέλεση για τα χειροποίητα ραβιόλι παρακάτω:

Εκτέλεση για τα ραβιόλια

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το σιμιγδάλι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το νερό και το αλάτι και χτυπάμε τα υλικά μας με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αυτό το σημείο η ζύμη θα τρίβεται δε θα είναι συμπαγής.

Αφαιρούμε λοιπόν το μείγμα από τον κάδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να δέσει και να σφίξει το μείγμα. Ξαναβάζουμε την ζύμη στον κάδο, τυλίγουμε με μία μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά την 1 ώρα βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο. Αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε την ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Πλάθουμε το ένα κομμάτι και το κάνουμε λωρίδα. Στην συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε την λωρίδα πάνω. Την πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλά μας.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμη συνταγή- Ραβιόλια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

Στην συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό και πλατύ φύλλο,. Το κόβουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι για να γίνει ίσιο. Το διπλώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Καλύπτουμε με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια ζύμης.

Εκτέλεση για την γέμιση

Παίρνουμε ένα μπολ και θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ με το τυρί. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά μας πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι, το θυμάρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε και πάλι.

Εκτέλεση για το γέμισμα των ραβιόλι

Απλώνουμε το ένα ζυμάρι στον πάγκο εργασία. Βάζουμε γέμιση κατά μήκος της ζύμης αφήνοντας ένα κενό 2 εκατοστών περίπου μεταξύ τους. Στην συνέχεια με ένα πινέλο αλείφουμε την ζύμη με το μείγμα που φτιάξαμε από τον κρόκο και το νερό περιμετρικά από την γέμιση.

Διπλώνουμε την ζύμη από την μεγάλη πλευρά έτσι ώστε να καλύψουμε την γέμιση. Πατάμε απαλά την γέμιση για να φύγει ο αέρας και στην συνέχεια πιέζουμε την ζύμη ώστε να κλείσει καλά. Παίρνουμε ένα μαχαίρι και χωρίζουμε τα ραβιόλι.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε και τα ραβιόλι να βράσουν. Όταν αρχίσουν τα ραβιόλι να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού τότε είναι έτοιμα. Τα αφαιρούμε από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα και είναι έτοιμα.

Tips για το Χειροποίητο ραβιόλι

Δεν τοποθετούμε αλάτι πριν πάρει βράση το νερό γιατί το αλάτι έχει την ιδιότητα να κάνει το νερό να αργεί να πάρει βράση.

Χειροποίητο- ραβιόλι- Χειροποίητο-ραβιόλι-συνταγή- Χειροποίητο-ραβιόλι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας σελίδας FoodLust

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr