Συστατικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι ν ασπρίσουν. Ανακάτευουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι κουταλιά κουταλιά , απαλά με κυκλικές κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω, για να μη φύγει ο αέρας. Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά. Είναι έτοιμο οταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Για το χιονάνθρωπο έκανα διπλή δόση και το έβαλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Στη συνέχεια έκοψα δυο στρογγυλά κομματια, ενα μεγάλο, κι ένα πιο μικρό.
Γέμιση 1η
1 λίτρο κρεμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
300 γρ. πραλίνα φουντουκιου ( τυπου μερέντα )
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγύ. Όταν στήνουμε την τούρτα, βάζουμε λίγη σαντυγί πρώτα μετά ( μια λεπτή στρώση) , ρίχνουμε απο πάνω μια μεγάλη δόση πραλίνας φουντουκιού και μετά παλι σαντυγί αλλα αρκετή δόση αυτη τη φορά. Κρατάω σαντυγί για να καλύψω την τούρτα.
Δείτε ακόμα: Τούρτα με κάσιους φουντούκι χωρίς ζάχαρη και βούτυρο για διαβητικούς
Γέμιση 2η
Σας δίνω όλη τη δόση, έκανα ομως τη μισή.
3 κουτιά μορφατ
2 κουτιά μπισκότα ορεο ( των 176 γρ το ένα )
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
Να είναι οι μόρφατ τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.Τις χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν μαζί με την κρέμα γάλακτος.Προσθέτουμε την άχνη. Εχουμε τρίψει τα μπισκότα στο μούλτι και τα προσθέτουμε κι αυτα στο μείγμα.
Δείτε ακόμα: ΤΑ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ HOT DOG ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ, ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
Σιρόπι
1 κούπα νερό
3/4 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
Τα βράζουμε ολα μαζί για 3′
Συναρμολόγηση
Έχω κόψει το παντεσπανι σε τρείς πατους. Ποτίζω τον πρωτο πάτο ( κι απο τα δύο στρογγυλά ) με σιρόπι. Βάζω την πρώτη γέμιση, οπως περιέγραψα. Τοποθετώ τον δεύτερο πατο, ποτίζω με σιρόπι, στρώνω τη δεύτερη γέμιση. Τελειώνω με το τελευταίο παντεσπάνι και απλώνω σ ολη την τούρτα τη σαντυγί που κράτησα , για να μπορέσω ν απλωσω τη ζαχαροπαστα.
Δείτε ακόμα :Τούρτα πιγκουίνος για γενέθλια
Ζαχαρόπαστα
Χρησιμοποιησα γλυκό βανίλια ( υποβρύχιο) στο οποιο πρόσθεσα ζάχαρη άχνη , μέχρι να μπορεί να πλαθεται. Για να την ανοιξω, επισης έριξα στον πάγκο ζάχαρη άχνη , επειδη κολλάει. Την άπλωσα τμηματικά, πρώτα το κεφαλι και μετά το σώμα. Χρησιμοποιησα κουφετάκια και ζελεδάκια για τη διακόσμηση. Ξυλάκια για σουβλάκι για τα χέρια.
Σας ευχαριστώ πολυ!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους