Χιονούλα: Γλυκό ταψιού – Συνταγή για τα Χριστούγεννα! Ένα οικονομικό, πανεύκολο και νόστιμο γλυκό για τώρα που μένουμε σπίτι και έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο! Είναι απλά ένα υπέροχο γλυκάκι που μπορείτε να το φτιάξετε και τα Χριστούγεννα αφού το ινδοκάρυδο θυμίζει τα χιονισμένα τοπία που ελπίζουμε να δούμε φέτος τα Χριστούγεννα!
- γάλα αμυγδάλου 250 γρ
- ζαχαρη 150 γρ
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- μπέικιν πάουντερ 2 κτγ
- ινδοκαρυδο 30 γρ
Υλικά
- γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο
- ζαχαρη 200 γρ
- κορν φλαουρ 100 γρ
- βανίλια 2
- βουτυρο 1 κτσ φυτικό
Για την κρέμα
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αξίζει να το φτιάξετε γιατί το Live Kitchen έβαλε όλη του την τέχνη σε αυτήν την συνταγή. Την δοκιμάσαμε κι εμείς γιατί λατρεύουμε το ινδοκάρυδο και δεν έχει μείνει ούτε κομμάτι μέχρι σήμερα! Ένα εξαιρετικό και οικονομικό γλυκό γιατί εμείς απευθυνόμαστε σε νοικοκυριά, σαν το δικό μας. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγη και σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη , το γάλα αμυγδάλου , το μπέικεν ,τις βανιλίνες και το αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ 35χ25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Προσθέτουμε από πάνω και λίγο ινδοκάρυδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 170 c. Σε ένα μπολακι ρίχνουμε το βραστό νερό μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά .
Aφού ψηθεί το βγάζουμε και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι που φτιάξαμε. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου μαζί με το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμη Χιονούλα στο ταψί !!!!
Αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κτσ φυτικό βούτυρο και τις βανιλίνες. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε όλο το ταψί με ινδοκάρυδο .
Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Η νηστίσιμη χιονούλα είναι έτοιμη πεντανόστιμη που θα την φτιάχνεται σε περιόδους νηστείας συνέχεια!! Καλή σας επιτυχία!