Choco cheesecake που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Το πιο σοκολατένιο cheesccake!
- μασκαρπονε 400 γρ.
- κρεμα γαλακτος 200 γρ.
- κακαο 5 κσ
- ζελατίνη 2 φύλλα
- Γάλα φρέσκο 4 κ.σ.
- ζάχαρη άχνη 5 κ.σ.
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 φάκελος έτοιμη κακάο
Για την μους τυριού
- βουτυρο 80 γρ
- κουβερτουρα 200γρ
- σοκολάτα 100γρ υγείας αμυγδάλου
- μελι 1 κσ
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Το cheesecake είναι ένα αγαπημένο, δροσερό και ελαφρύ γλυκό που το τρώμε όλο τον χρόνο. Είναι ένα γλυκό με μπισκοτένια βάση, μους τυριού και συνήθως το απολαμβάνουμε με σιρόπι βύσσινου. Σήμερα όμως θα το απολαύσουμε κάπως διαφορετικά.
Άλλωστε τα cheesecake έχουν πολλές παραλλαγές! Σήμερα λοιπόν θα απολαύσουμε ένα άκρως σοκολατένιο cheesecake. Η μους τυριού θα έχει σοκολάτα και στην επικάλυψη θα έχουμε γλάσο σοκολάτας.
Δείτε ακόμα Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού και πουράκια
Ένα δροσερό σοκολατένιο cheesecake που δεν θα μπορείτε να του αντισταθείτε. Μπορεί να σας αρέσει επίσης και το Εύκολο Cheesecake σε 10& (βίντεο). Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την βάση
Στην αρχή βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι λίγα λίγα και τα θρυμματίζουμε μαζί με το κακάο και το βούτυρο το οποίο το έχουμε λιώσει. Έπειτα παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 26 εκ και στρώνουμε στην βάση της το μείγμα με τα μπισκότα. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Εκτέλεση για την μους τυριού
Αρχικά χτυπάμε το μασκαρπόνε μαζί με το κακάο και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ έχουμε βρέξει τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά και τα έχουμε λιώσει στο ζεστό γάλα.
Τα προσθέτουμε κι αυτά. Στο τέλος βάζουμε την μισή συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την βάση των μπισκότων. Βάζουμε ξανά το γλυκό μας στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την επικάλυψη σοκολάτας
Στην αρχή λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα και την σοκολάτα υγείας στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε το μέλι.
Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό το στρώνουμε πάνω από την μους τυριού. Στολίζουμε μερικά μπισκότα. Το βάζουμε στο ψυγείο από 2 ώρες μέχρι και όλη την νύχτα για να παγώσει και απολαμβάνουμε.
Tips για το Choco cheesecake
Ιδανικά σερβίρουμε κόβοντάς το με μαχαίρι το οποίο το έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό. Το ιδανικό θα ήταν να μείνει στο ψυγείο ολόκληρη την νύχτα πριν το σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας El Sial
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια