Chocotorta: Συνταγή για γλυκό από την Αργεντινή. Δροσιστικό γλυκό ψυγείο με καραμελωμένο ζαχαρούχο, μπισκότα και γκανάζ σοκολάτας.
- μπισκότα 1-2 πακέτα πτι μπερ
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 250 γρ
- τυρί κρέμα 250 γρ
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο περίπου
Για τα μπισκότα
- κουβερτουρα 150 γρ
- κρεμα γαλακτος 150 γρ κρεμα
- μελι 1 κ/κι γλυκού
Για την γκανάζ
Τα γλυκά ψυγείου το Καλοκαίρι γίνονται τα αγαπημένα μας αφού η ζέστη μας προκαλεί να φάμε και να πιούμε δροσιστικά τρόφιμα και ποτά. Έτσι σήμερα θα σας φτιάξουμε ένα γλυκό ψυγείου με αέρα Αργεντινής. Δοκιμάστε και το γλυκό ψυγείου με σφολιάτα. Έχετε δοκιμάσει ποτέ αργεντίνικο γλυκό;
Ήρθε η στιγμή να το κάνετε και μία καλή αρχή είναι το γλυκό ψυγείου Chocotorta, με μπισκότα πτι μπερ, φρέσκο γάλα, καραμελωμένο ζαχαρούχο και απολαυστική γκανάζ σοκολάτας. Είναι πανεύκολα και η γεύση του ταιριάζει πλήρως στα ελληνικά γούστα. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα μας και να είναι λείο. Το αφήνουμε στην άκρη. Στην συνέχεια γεμίζουμε ένα μπολ με φρέσκο γάλα και ξεκινάμε να βρέχουμε με το γάλα τα μπισκότα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου εύκολο χωρίς μίξερ
Βάζουμε την πρώτη στρώση μπισκότων στο πυρέξ. Από πάνω στρώνουμε μία δόση από το μείγμα με το ζαχαρούχο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα με το ζαχαρούχο και τελειώνουμε το γλυκό μας με το μείγμα με το ζαχαρούχο. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να παγώσει.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Αφού παγώσει το γλυκό μας ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα απλώνουμε την γκανάζ ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό μας. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η γκανάζ και απολαμβάνουμε.
Tips για Chocotorta: Συνταγή για Αργεντίνικο γλυκό
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Miranda Christodoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια