Χοιρινά παϊδάκια με μπάρμπεκιου σώς θα φάμε σήμερα και είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσει πολύ όλη η οικογένειά μας! Εσείς; Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την συνταγή γιατί την δοκιμάσαμε πρόσφατα και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν έμεινε ούτε κοκαλάκι.
- χοιρινο 2 ολόκληρα κομμάτια παϊδάκια
- πάπρικα Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι Λίγο
- σκορδο Κατά βούληση
- τζίντζερ Κατά βούληση
- μείγμα μπαχαρικών Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- κουρκουμας Κατά βούληση
- κετσαπ Κατά βούληση στέβιας
- μπαρμπεκιου σως Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
- μελι Κατά βούληση
Υλικά
- πατατες 10 μικρές ολόκληρες με την φλούδα
Για να συνοδεύσουμε τα χοιρινά παιδάκια
Γι’ αυτό αποφασίσαμε να την δείτε κι εσείς. Αυτά τα παϊδάκια είναι χοιρινά, τραγανά με μπάρμπεκιου σώς και μέλι. Τα μυρωδικά είναι ακόμη πιο υπέροχα και κάνουν αυτά τα τραγανά χοιρινά παϊδάκια να είναι μοσχομυριστά, τραγανά, λαχταριστά και ζουμερά.
Δείτε ακόμα Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες φούρνου
Οι πατάτες φούρνου που θα τα συνοδεύσουν απογειώνουν την συνταγή! Είναι ιδανικό πιάτο για εμάς και την οικογένειά μας. Επίσης όταν βγούμε από την καραντίνα είναι κι ένα εξαιρετικό πιάτο για τα επίσημα τραπέζια μας. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Προεργασία
Αρχικά ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει τα ολόκληρα χοιρινά παϊδάκια στη μέση.
Εκτέλεση
Στην αρχή πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του χοιρινού και και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, για να βράσουν για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί που θα το ψήσουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και αλείφουμε καλά από όλες τις πλευρές με τα μπαχαρικά, λίγο ελαιόλαδο και την κέτσαπ.
Επίσης, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ. Κάνουμε μασάζ στο κρέας με τα μπαχαρικά έτσι ώστε να πάνε παντού τα υλικά. Ήρθε η στιγμή να προσθέσουμε μπόλικη από την μπάρμπεκιου σώς στο κρέας μας και το αλείφουμε με ένα πινέλο. Τοποθετούμε το κρέας μαζί με τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από 20 λεπτά, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά. Το γυρίζουμε μία φορά και το ξαναγυρίζουμε από την πλευρά που φαίνονται τα παϊδάκια.
Με ένα πινέλο αλείφουμε στα μισά του ψησίματος με την μπάρμπεκιου σώς και ρίχνουμε μισή κούπα ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να έχει μαλακώσει καλά το κρέας, να έχει ροδίσει αρκετά και να κάνει ωραία κρούστα. Κάθε τόσο βρέχουμε και τις πατάτες μας με τα υγρά του φαγητού μας.
Βάζουμε τα χοιρινά παϊδάκια όσο είναι ακόμα ζεστά σε μία ξύλινη τάβλα, σερβιρίσματος και γύρω τις πατάτες και τις σπάμε με την παλάμη μας πιέζοντάς τες. Αλείφουμε με ένα πινέλο με μέλι το κρέας και τις πατάτες και πασπαλίζουμε το φαγητό μας με δενδρολίβανο και πιπέρι.
Tips
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πάπρικα σε σκόνη είτε κανονική είτε καπνιστή. Το σκόρδο και το τζίντζερ μπορεί να είναι είτε σε βάζο είτε φρέσκα.
Μπορούμε να βάλουμε στο φαγητό μας όσες πατάτες θέλουμε. Τις πατάτες τις βάζουμε με τις φλούδες στο φαγητό, αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Helena’s Greek cooking
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr