Συνταγή για ζουμερό φιλέτο χοιρινο αλά κρεμ με μανιτάρια για μεσημεριάνο και βραδινό με πατάτες φούρνου ή ρύζι
από τον φίλο μας Ntouros Dimitris.
- χοιρινο 500 γραμμάρια φιλέτο κομμένο σε φέτες πάχους 2 - 3 εκατοστών
Υλικά
- μανιταρια 250 γραμμάρια στρογγυλά, κομμένα σε μέτριες φέτες
- κρεμμυδι 50 γραμμάρια ξερό, ψιλοκομμένο
- κρεμμυδι 50 γραμμάρια φρέσκο, ψιλοκομμένο
- κρασι 75 ml λευκό
- ζωμό 175 ml κοτόπουλου
- κρεμα γαλακτος 1 μικρό κουτάκι 20%
- μουσταρδα 40 γραμμάρια
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- θυμάρι 1 πρέζα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για τη σάλτσα
Κοτόπουλο αλά κρεμ με κρασί
Ένα φαγητό σκέτη κόλαση σας ετοιμάσαμε σήμερα. Χοιρινό φιλέτο αλά κρεμ με μανιτάρια που τρώγεται και σκέτο αλλά εμείς χαιρόμαστε να το απολαμβάνουμε τόσο με πατάτες τηγανιτές, πατάτες φούρνου ή ρύζι λαχανικών. Φτιάχνεται πανεύκολα και έχει την πιο δεμένη σάλτσα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό φιλέτο αλά κρεμ με μανιτάρια:
Εκτέλεση για το χοιρινό φιλέτο αλά κρεμ με μανιτάρια
Αρχικά μαρινάρουμε το χοιρινό φιλέτο με αλάτι από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το χοιρινό φιλέτο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του.
Βγάζουμε το χοιρινό από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη. Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό και φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε με προσοχή, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Spaghetti αλά κρεμ με ζαμπόν και παρμεζάνα
Μαγειρεύουμε μέχρι να συρρικνωθεί κατά το ήμισυ και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 15 λεπτά. Επιστρέφουμε το χοιρινό στο τηγάνι και σιγοβράζουμε με την κρέμα γάλακτος για 5 λεπτά.
Βγάζουμε το χοιρινό από το τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Tips για το χοιρινό φιλέτο αλά κρεμ με μανιτάρια
Αντί για λευκό κρασί μπορούμε να βάλουμε μπράντι. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να την βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το χοιρινό ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμούμε.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή