Close

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια,σελινόριζα,και πράσο!

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια,σελινόριζα,και πράσο!

Υλικά

1 κιλό χοιρινό
4 μαρούλια χονδροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο ,η ,μία σελινόριζα ψιλοκομμένη για πιό ωραία γεύση
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αβγά
χυμό απο λεμόνια
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι ,η κόρν φλάουρ

 

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια,σελινόριζα,και πράσο!

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια,σελινόριζα,και πράσο!

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τοκρέας ,τα κρεμμύδια ,το πράσο,η την σελινόριζα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει.[περίπου 50 -60 λεπτά]
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια ,αλάτι ,πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται τα λαχανικά.
Προσέχουμε να έχει λίγο ζουμάκι για το αβγολέμονο .

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια,σελινόριζα,και πράσο!

ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Βάζουμε στο μούλτι τα αβγά ολόκληρα ,το χυμό λεμονιών,και το αλεύρι ,η το κόρν φλάουρ.τα χτυπάμε όλα μαζί και κουνόντας την κατσαρόλα τα ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας ,Αφήνουμε να πάρει 1 -2 βράσεις κι είναι έτοιμο !
Αλλος τρόπος αλλά με κίνδυνο να κόψει το αβγό αν δεν είμαστε έμπειρες είναι ο κλασικός τρόπος της μαμάς,χτύπημα με το πιρούνι και σιγά σιγά προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμάκι και μετά το ρίχνουμε με προσοχή στην κατσαρόλα .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr