Κρασάτο, μελωμένο χοιρινό με πιπεριές για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο, που λιώνει στο στόμα. Σκέτο λουκούμι.
Το χοιρινό είναι ένα οικονομικό και νόστιμο κρέας και στην ελληνική κουζίνα το χρησιμοποιούμε συχνά. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία από τις αγαπημένες μας συνταγές για χοιρινό αφού θεωρούμε ότι αναδεικνύει την γεύση του.
Δείτε ακόμα Λεμονάτο χοιρινό με ρύζι για το ολοήμερο
Κρασάτο χοιρινό με πιπεριές για το Κυριακάτικο τραπέζι και γενικά για όποτε θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο και λαχταριστό. Αυτό το κρασάτο χοιρινό έχει το πιο μελωμένο αποτέλεσμα και μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές, πατάτες φούρνου, ρύζι με λαχανικά ή σκέτο και φυσικά με πουρέ!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό κρασάτο με πιπεριές:
Εκτέλεση για το χοιρινό κρασάτο με πιπεριές
Αρχικά αραδιάζουμε τα κομμάτια χοιρινού σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για καμιά ώρα.
Μόλις το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα, τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια χωρίς σπόρια και τις σπασμένες σκελίδες σκόρδου.
Δείτε ακόμα Μελωμένο χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα με μπύρα
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουμε χρώμα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα. Μόλις το φαγητό μείνει με λίγο ζουμάκι, προσθέτουμε ρίγανη και σβήνουμε την φωτιά.
Tips για το χοιρινό κρασάτο με πιπεριές
Βάζουμε όποιο κομμάτι χοιρινού μας αρέσει. Μπορεί να μας το ξεκοκαλίσει ο χασάπης.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr