Συνταγή για μαμαδίστικο χοιρινό κατσαρόλας με λάχανο, τώρα που το λάχανο είναι στην εποχή του. Με σάλτσα ντομάτας και όλα τα μυστικά για το πιο πετυχημένο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- χοιρινο 1 κιλό (σπάλα χωρίς κόκαλο)
- ελαιολαδο 100 ml
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- καρότο 1
- σκορδο 1 σκελίδα
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 400 γραμμάρια κονκασέ
- μπαχάρι 3-4 κόκκους
- κανελά 1 στικ
- ζωμό λαχανικών 1 λίτρο
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το κρέας και τη σάλτσα
Κοκκινιστό λαχανόρυζο
Το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας είναι η εποχή του λάχανου. Ενός λαχανικού πολύ θρεπτικού με γλυκιά γεύση που συχνά το εντάσσουμε σε σαλάτες και φαγητά. Σήμερα θα το φτιάξουμε με χοιρινό και σάλτσα ντομάτας στη κατσαρόλα, για να δοκιμάσουν και τα παιδιά λάχανο αλλά και για να απολαύσει ένα νόστιμο μεσημεριανό όλη η οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το το χοιρινό με λάχανο κατσαρόλας:
INGREDIENTS
1 medium cabbage (1 kg)
2 liter water
—-
1 kg of pork (without bone)
100 g olive oil
1 large onion
1 carrot
1 garlic clove
1 tbsp tomato paste
400 g canned tomatoes
3-4 allspice berries
1 cinnamon stick
1 liter vegetable broth
1 tsp salt
pepper
GERMAN
ZUTATEN
1 mittelgroßer Kohl (1 kg)
2 Liter Wasser
—-
1 kg Schweinefleisch (ohne Knochen)
100 g Olivenöl
1 große Zwiebel
1 Karotte
1 Knoblauchzehe
1 EL Tomatenmark
400 g Dosentomaten
3-4 Pimentbeeren
1 Zimtstange
1 Liter Gemüsebrühe
1 TL Salz
Pfeffer
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 20′ Χρόνος Μαγειρέματος
4-5 Μερίδες
Εκτέλεση για το χοιρινό με λάχανο κατσαρόλας
Κόβουμε σε κομμάτια ένα λάχανο ,το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και το ζεματίζουμε μέχρι να μαλακώσει. Το αφαιρούμε με ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε κομμάτια το χοιρινό και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα περίπου 20 ml (συνολικά 100 ml) ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ , το μπαχάρι, το στικ κανέλας και μαγειρεύουμε να δέσει η λίγο η σάλτσα για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λάχανο που έχουμε ζεματίσει και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 με 20 λεπτά. Το φαγητό είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη