Το Ταψί της Κυριακής: Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες με λιωμενο τυρί και ντομάτα. Μαλακό Χοιρινό στον φούρνο με λεμονάτες πατάτες
Στο Κυριακάτικο τραπέζι, στον μπουφέ της Τσικνοπέμπτης, στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή στα επίσημα τραπέζια μας πολύ συχνά φτιάχνουμε χοιρινό κρέας που το σιγοψήνουμε στον φούρνο και γίνεται σκέτο λουκούμι.
Σήμερα λοιπόν θα σιγοψήσουμε για 4 ώρες στον φούρνο σπάλα χοιρινή με πατάτες φούρνου. Το χοιρινό κρέας θα γίνει σκέτο λουκούμι και οι φέτες γκούντα και ντομάτας που θα βάλουμε στο τέλος θα απογειώσουν την γεύση του φαγητού μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό με πατάτες:
Εκτέλεση για το χοιρινό στο φούρνο με πατάτες
Παίρνουμε το κομμάτι χοιρινού τις αρεσκείας μας και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με μουστάρδα. Στην συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Παίρνουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Αλείφουμε και τις πατάτες με μουστάρδα, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι.
Στην συνέχεια βάζουμε στο χοιρινό και στις πατάτες μπόλικο ελαιόλαδο και περιχύνουμε το φαγητό μας με τον χυμό λεμονιού. Επίσης κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και βάζουμε τα φετάκια σκόρδου πάνω σε πατάτες αλλά και πάνω στο κρέας.
Δείτε ακόμα Ρολό χοιρινό με ζαμπόν και τυριά
Σιγοψήνουμε για 4 ώρες στον φούρνο και λίγο πριν το σβήσουμε βάζουμε πάνω από το κρέας τις φέτες ντομάτας και τις φέτες γκούντα. Μόλις λιώσει το τυρί, σβήνουμε και σερβίρουμε.
Tips
Σε αυτήν την συνταγή το κρέας είναι σπάλα χοιρινή.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr