Χωριατικα πεντανοστιμα ψωμακια για σαντουιτς!
Υλικα
1 φλυτζανι χλιαρο νερο
1 φλυτζανι χλιαρο γαλα
3 κουταλιες της σουπας γιαουρτι
3 κουταλιες της σουπας λαδι
1 φακ ξηρη μαγια
1 κ γ ζαχαρη
1 κ γ αλατι
αλευρι οσο σηκωσει γ ο χ {περιπου 1 κιλο και κατι, αναλογα το φλυτζανι }
Εκτελεση
Σε μια μεγαλη λεκανη ,βαζω το νερο ,το γαλα,τη μαγια και τη ζαχαρη!
Ανακατευω μεχρι να διαλυθει τελειως η μαγια και η ζαχαρη!
Στη συνεχεια το γιαουρτι ,το λαδι και σιγα σιγα το αλευρι με το αλατι ,μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη να μην κολλαει στα χερια!
Τυλιγω τη λεκανη μας με μια σακουλα πρωτα και μετα με πετσετες σε ζεστο μερος για να διπλασιαστει το ζυμαρι μας!
Περιπου μια ωρα αναλογα τη ζεστη που θα εχουμε!
Αφου διπλασιαστει ,χωριζω το ζυμαρι μας σε 18 μπαλακια σαν μανταρινι!
Παιρνω ενα ενα μπαλακι το βαζω στον παγκο μου και με τα χερια και λιγο αλευρι τα ανοιγω ισα με ενα πιατο τσαγιου!
Αφηνω την πιτουλα μου σε ταψι με λαδοκολλα!
Σκεπαζω με πετσετα το ταψι με τα πιτακια μιση ωρα περιπου!
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 240 β για 5 λ για να φουσκωσουν αμεσως!
Στη συνεχεια κατεβαζω το φουρνο στους 190 β για αλλα 15 λ!Τα βγαζω απο το φουρνο και τυλιγω αμεσως το ταψι με πετσετες για να διατηρηθουν μαλακα!
Πιο νοστιμα χωριατικα ψωμακια δεν εχετε φαει!
Δοκιμαστε τα!