Close
Χωριάτικη πίτα χωρίς φύλλο

Συνταγή για χωριάτικη πίτα χωρίς φύλλο. Πολλές φορές η μαγειρική δεν θέλει πολλά και πολύπλοκα υλικά. Αρκεί μόνο να χρησιμοποιήσεις πρώτης τάξεως υλικά και πολύ φαντασία. Όπως αυτή η χωριάτικη πίτα με ντομάτα, πιπεριές, φέτα και ελιές. Άκρως ελληνικής και μεσογειακές γεύσεις για να ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι

Χωρίς φύλλο, πολλά σκεύη και μεγάλη κούραση έχετε στο Π και Φ μία πεντανόστιμη, αφράτη πιτούλα μέσα στην νοστιμιά για να δίνετε στα παιδιά σας στο σχολείο ή για να παίρνετε μαζί σας στην δουλειά. Μία πολύ πρωτότυπη συνταγή που γίνεται με υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας.

Η Τζένη Τσανακτσίδου έδωσε ρέστα πάλι με τις μαγειρικές της και μας έφτιαξε μία χωριάτικη πίτα χωρίς φύλλο για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την χωριάτικη πίτα χωρίς φύλλο:

χωριάτικη πίτα-χωρίς φύλλο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Εκτέλεση για την χωριάτικη πίτα χωρίς φύλλο

Αρχικά παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το χλιαρό φρέσκο γάλα, την νωπή μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αυγό και το ασπράδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.

Δείτε ακόμα Ντοματοπιτάκια χωρίς φύλλο

Προσθέτουμε 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Έπειτα προσθέτουμε ακόμη 1 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζοντας ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε την ζύμη μας για 30 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη λαδώνουμε τα χέρια μας και την μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Την πατάμε με τα λαδωμένα χέρια και την σκεπάζουμε για ακόμη 30 λεπτά. Στην συνέχεια με τα δάχτυλά μας φτιάχνουμε πάνω στην ζύμη πολλές τρύπες.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Αλείφουμε την πίτα μας με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Κόβουμε σε κύβους την πιπεριά, την φέτα και την ντομάτα και κόβουμε στην μέση τις ελιές αφαιρώντας το κουκούτσι τους.

Σε κάθε τρύπα βάζουμε και από ένα κομμάτι πιπεριάς, ένα κομμάτια ελιάς, λίγη φέτα, ένα κομμάτι ντομάτας και πάει λέγοντας. Αφήνουμε στην άκρη την πίτα για 20 λεπτά και στην συνέχεια την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.

Tips για την χωριάτικη πίτα χωρίς φύλλο

Μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι (250 ml). Οι ποσότητες των υλικών στο γαρνίρισμα διαφέρουν ανάλογα τα γούστα. Μπορούμε να βάλουμε εκτός από αυτά τα υλικά στο γαρνίρισμα ό,τι άλλο μας αρέσει.

χωριάτικη πίτα-χωρίς φύλλο-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr