Close
Χοσάφι-ποντιακή-κομπόστα-συνταγή-

Συνταγή για Χοσάφι, την φθινοπωρινή κομπόστα των Ποντίων με φθινοπωρινά φρούτα. Αρωματική κομπόστα με μήλα, κυδώνια, αχλάδια και μερικά ακόμη φθινοπωρινά φρούτα και πλούσιο άρωμα κανέλας.

Οι ποντιακή κομπόστα Χοσάφι είναι μία κλασική και αγαπημένη συνταγή που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά. Στη διάρκεια της νηστείας την έκαναν ακόμα πιο γλυκιά για να κρατήσει τον οργανισμό ενώ αν την έφτιαχναν μόνο για κέρασμα και δεν την έτρωγαν παιδιά, πρόσθεταν και λίγο κρασί.

Κομπόστα σταφύλι

Σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε Χοσάφι με φθινοπωρινά φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, κυδώνια, ενώ προσθέσαμε και λίγα αποξηραμένα ροδάκινα γιατί μέσα μας είναι ακόμα Καλοκαίρι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χοσάφι την κομπόστα των Ποντίων:

 

Χοσάφι-ποντιακή-κομπόστα-συνταγή-

Εκτέλεση για το Χοσάφι την κομπόστα των Ποντίων

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μήλα, τα κυδώνια, τα φιρίκια και τα αχλάδια. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και το στικ κανέλας Προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να τα καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού μέχρι να μαλακώσουν.

Χοσάφι-ποντιακή-κομπόστα-συνταγή-

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Χοσάφι-ποντιακή-κομπόστα-συνταγή-

Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τα μήλα, τα φιρίκια, τα κυδώνια, τα αχλάδια και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα σε σκόνη, χοντροκομμένα καρύδια και ρόδι.

Χοσάφι-ποντιακή-κομπόστα-συνταγή-

Tips για το Χοσάφι την κομπόστα των Ποντίων

Η κανέλα, τα ρόδια και τα καρύδια στο σερβίρισμα είναι προαιρετικά.

Χοσάφι-ποντιακή-κομπόστα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Mairi Panoraki 

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr