Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Άγιος Βασίλης. Τα ιδανικά μπισκότα για τα Χριστούγεννα. Φτιάξτε φέτος αυτά τα μπισκότα του Αγίου Βασίλη με βούτυρο, και τα παιδιά θα ξετρελαθούν
Υλικά για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Άγιος Βασίλης
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Βανίλια
2 ¼ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, για την στολή του
1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας για τα ματάκια του και τα κουμπιά του
Κόκκινες καραμελίτσες για τη μυτούλα του
Για τα γένια του και την μπορντούρα, στο σκουφάκι του,
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη
Βανίλια
1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Άγιος Βασίλης :
1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175ο C και καλύπτουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
2. Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την βανίλια και το γάλα, χτυπώντας τα για λίγο ακόμα.
3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο 1, βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε.
4. Αφαιρούμε ένα φλιτζάνι ζύμης περίπου και το αφήνουμε στην άκρη. Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε 10 κόκκινες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστκής και το δουλεύουμε, μέχρι να χρωματιστεί ολόκληρη η ζύμη. Τυλίγουμε τις δυο ζύμες με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο, για 2-3 ώρες.
5. Παίρνουμε ένα κομμάτι της κόκκινης ζύμης και πλάθουμε 1 μπαλίτσα 2,5 εκατοστών περίπου διάμετρο, για το σωματάκι του και 5 μπαλίτσες, 1 εκατοστού διάμετρο, για τα δυο μπρατσάκια, τα δυο ποδαράκια και το σκουφάκι του.
6. Με την λευκή ζύμη φτιάχνουμε, 1 μπαλίτσα λίγο μικρότερη από 1 εκατοστό, για το προσωπάκι του και 5 μπαλίτσες ½ εκατοστού περίπου, για τα χεράκια, τις πατουσίτσες και την άκρη του σκούφου.
7. Συναρμολογούμε το πρώτο Αγιοβασιλάκι.
8. Βάζουμε τις μπαλίτσες με την σωστή σειρά, πάνω στην λαδόκολλα, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία και τις πιέζουμε με τα δάχτυλα για να κολλήσουν μεταξύ τους. Τοποθετούμε τα ματάκια και τα κουμπάκια πιέζοντας ελαφρώς τις σοκολατένιες σταγόνες.
9. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
10. Φουρνίζουμε τα μπισκότα Αγιος Βασίλης για 12-15 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
11. Ετοιμάζουμε το γλάσο, χτυπώντας την μαργαρίνη με την βανίλια μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και γάλα τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει το μίγμα σαν αφράτη σαντιγί που να μπορεί να στέκεται.
12. Βάζουμε το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με πολύ λεπτή μύτη, φτιάχνουμε τα γένια του και τη μπορντούρα στο σκουφακί του. Τέλος, βάζουμε μια μικρή τελίτσα στο προσωπάκι του, για να κολλήσουμε την κόκκινη καραμελίτσα, που θα είναι η μυτούλα του.
Την επομένη, βάζουμε τα μπισκότα Αγιός Βασίλης , ένα-ένα μέσα σε φύλλο ζελατίνης, τα δένουμε με ένα ωραίο φιογκάκι και τα βάζουμε εάν θέλουμε, σε κουτάκια για δωράκια, ή τα στολίζουμε στο σπίτι μας.
photo via pinterest