Υπέροχα χιονισμένα Χριστουγεννιάτικα, τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και ινδοκάρυδο με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας υπέροχα τρουφάκια στο γιορτινό τραπέζι σας και όχι μόνο. Ιδανική λύση να τα προσφέρετε σαν δώρο στις επισκέψεις σας σε μια όμορφη γιορτινή συσκευασία.
Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
180 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
100 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε ένα μεγάλο δίσκο με χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τη λιώσετε και σε φούρνο μικροκυμάτων. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2 λ στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη λιωμένη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, 1/2 φλ. από το ινδοκάρυδο και τα ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ και τα αναμιγνύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετείστε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο σε ένα μπολ.
Παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μπαλάκι. Το “βουτάτε” στο μπολ με το ινδοκάρυδο για να καλυφθεί καλά. Τινάζετε το περίσσιο ινδοκάρυδο και το τοποθετείτε στο έτοιμο δίσκο με το χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι μέχρι να τελειώσει το υπόλοιπο μείγμα και ινδοκάρυδο και έχετε 50 τρουφάκια.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο