Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα. Εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα για να γλυκάνουμε τους καλεσμένους μας στο γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο.
- μηλα 7
- καρυδια Λίγα ψιλοκομμένα
- βερικοκα Λίγα αποξηραμένα
- καστανή ζάχαρη Κατά βούληση
- κανελά Λίγη
- μελι Λίγο
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
Υλικά
- αυγα δύο
- ζαχαρη 100 γρ.
- Γάλα φρέσκο 100γρ.
- καλαμποκέλαιο 100 γρ.
- κανελά δύο κουταλάκια γλυκού
- βανίλια μια
- μπέικιν πάουντερ 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου δύο κούπες
- μηλα δύο
Για την μηλόπιτα
Αν θέλετε ένα παραδοσιακό και συνάμα πρωτότυπο γλυκό με υπέροχη γεύση και τόσο υπέροχη εμφάνιση που να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε την σημερινή μας συνταγή. Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα γεμάτη άρωμα και γεύση μήλου τώρα που έφτασε η εποχή του.
Μιλάμε φυσικά για τα ψητά μήλα γεμιστά με καρύδι, βερίκοκα, μέλι και χυμό πορτοκαλιού τα οποία θα τα βάλουμε πάνω από μία αφράτη, παραδοσιακή μηλόπιτα. Θα γαρνίρουμε την μηλόπιτα με απολαυστική σαντιγί και θα γλασάρουμε τα μήλα με μαρμελάδα φράουλα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα:
Εκτέλεση για τα ψητά μήλα
Αφαιρούμε από τα μήλα τους σπόρους χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα καθαρίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε στο μπολ μας τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων με λίγη από την γέμιση σε κάθε μήλο. Περιχύνουμε στην συνέχεια το κάθε μήλο με λίγο μέλι και με λίγο χυμό πορτοκαλιού. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Εκτέλεση για την μηλόπιτα
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το καλαμποκέλαιο, την κανέλα, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε πρώτα την μία κούπα αλεύρι και στην συνέχεια την δεύτερη πολύ σιγά.
Θέλουμε μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή. Στο τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε στην ζύμη δύο μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια. Έπειτα βουτυρώνουμε ένα τσέρκι ή σε ένα ταψί ν. 26 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Δείτε ακόμη Μηλόπιτα με κρέμα : Η απόλυτη συνταγή
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί η μηλόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει την γαρνίρουμε με σαντιγί. Γλασάρουμε τα ψητά μήλα με ένα πινέλο βάζοντάς τους με την μαρμελάδα φράουλα και τα βάζουμε πάνω στην μηλόπιτα.
Δείτε ακόμα Κέικ μηλόπιτα με μαρμελάδα
Tips για την Χριστουγεννιάτικη μηλόπιτα
Τα υλικά για την γέμιση των μήλων διαφέρουν όσων αφορά την ποσότητα ανάλογα με το πόσα μήλα θέλουμε να γεμίσουμε και πόσο γεμάτα τα θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές