Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότα!!
Από την κ. Elena Psillia!!
Μια ωραία ιδέα να στολίσουμε το μπουφέ με τα γλυκά μας!!
Μπισκοτενιο χριστουγεννιάτικο δέντρο
Δείτε ακόμα :Γλασο ρόδι το τέλειο γλασσο για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας
Υλικα:
600γρ αλεύρι γοχ
300γρ βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
300γρ ζάχαρη
2 μικρά αυγά
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου
1 κιλό ζαχαροπαστα λευκή
2 κσ μαρμελάδα βερίκοκο ή προτίμησης σας (προαιρετικα)
Ζάχαρη άχνη
Ασημένια μπιλιτσες για στόλισμα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε
Κουπατ αστέρια σε 10 μεγέθη
Δείτε ακόμα: Φτιάξτε πανεύκολα χριστουγεννιάτικα κουλουρακια- μπαστουνακια
Εκτελεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και χτυπάμε με το εξάρτημα για ζύμες. Μόλις γίνουν τριμματα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα. Χτυπάμε μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη να γίνει μια μπάλα. Μόλις είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο ανοίγουμε τη ζύμη με πλαστή σε πάχος 5χιλ και κόβουμε με τα κουπατ 2 αστέρια από κάθε μέγεθος. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα βάζουμε σε σχάρες να κρυώσουν τελείως. Ανοίγουμε τη ζαχαροπαστα και κόβουμε με τα ίδια κουπατ 2 αστέρια από κάθε μέγεθος. Μόλις έχουν κρυώσει τα μπισκότα αλείφουμε ελάχιστη μαρμελάδα και τοποθετούμε από πάνω τη ζαχαροπαστα. Αν δεν θέλετε δεν βάζετε μαρμελάδα και τοποθετείτε απευθείας τη ζαχαροπαστα.
Τα αφήνουμε να σταθούν λίγη ώρα και μετά ξεκινάμε το στήσιμο από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα. Μόλις τελειώσουμε το στήσιμο ριχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με μπαλιτσες.
Μπορείτε να βάλετε σε όλα τα μπισκότα άχνη ζάχαρη και όχι ζαχαροπαστα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πράσινη ζαχαροπαστα και να τη χιονισετε με άχνη.
Εγώ στη φωτογραφία έχω κάνει κάποια με άχνη και κάποια με ζαχαροπαστα.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική κλειστή ομαδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.