Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί. Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί αφράτο γεμιστό με κίτρινο τυρί, αλλαντικά και σάλτσα ντομάτας.
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- Γάλα φρέσκο 700 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1200 γρ
- αλατι 1 κουταλάκι
- ζαχαρη 2 κουταλιές
- αυγα 2
- βουτυρο 100 γρ
Υλικά
- ρίγανη Κατά βούληση
- σάλτσα ντομάτας Κατά βούληση
- τυρί Κατά βούληση κίτρινο
- αλλαντικά Κατά βούληση
- ελιές Περίπου 15
Για την γέμιση
Αν ψάχνατε ένα μοναδικό ψωμί που θα απογειώσει κάθε μπουφέ και θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί. Θα το φτιάξουμε με σπιτική και πανεύκολη ζύμη και θα το γεμίσουμε με σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά της αρεσκείας μας, ελιές και λίγη ρίγανη.
Φυσικά το τυρί που λιώνει θα απογειώσει την γεύση. Αυτό το Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί θυμίζει πολύ την πίτσα στην γεύση εξαιτίας του τυριού, της σάλτσας και των αλλαντικών και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Και το καλύτερο από όλα; Γίνεται πανεύκολα χωρίς κόπο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί:
Εκτέλεση
Διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα. Βάζουμε στο μείγμα το μισό περίπου αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στην συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη.
Έπειτα πλάθουμε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Έπειτα βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά στην άκρη για να φουσκώσει.
Αφού είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε φύλλο και βάζουμε στο ένα φύλλο σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, κίτρινο τυρί που λιώνει, ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο και αλλαντικά της αρεσκείας μας.
Δείτε ακόμα Ψωμί σε σακούλα της Γκόλφως
Κόβουμε σε τετράγωνα στο μέγεθος από τα αλλαντικά. Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω από άλλο και τα τοποθετούμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Tips για το Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί
Με την δοσολογία σας δώσαμε μπορούμε να φτιάξουμε δύο ψωμιά. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε με τα μισά υλικά ένα ψωμί, δηλαδή μία φόρμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για το πιο νόστιμο Χριστουγεννιάτικο γεμιστό ψωμί στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή