ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ μέ ΚΟΛΟΚΥΘΑ καί ΟΥΙΣΚΙ … 🙂 !
Tά Χριστούγεννα καί ή Πρωτοχρονιά είναι από τίς πιό αγαπημένες γιορτές γιά μικρούς καί μεγάλους ! Τό στολισμένο δέντρο, τό αναμμένο τζάκι, τά δώρα καί τά κάλαντα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα μιάς Χριστουγεννιάτικης εικόνας. Καί φυσικά από αυτή δέν μπορεί νά λείψει τό Παραδοσιακό τραπέζι καί τά γλυκά τών γιορτών.
ΥΛΙΚΑ:
3/4 φλυτζανιού σταφίδες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ουίσκι
2 καί 1/2 φλυτζάνια αλεύρι γιά όλες τίς χρήσεις
2 κουταλάκια τού γλυκού μπαίκιν πάουντερ
1 κ. γ. σόδα 1/2 κ. γ. αλάτι
1/2 κ. γ. κανέλα
3 αυγά
150 γρ. Βούτυρο
1 καί 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια τριμμένη, κόκκινη κολοκύθα
1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψυχα χοντροσπασμένη
2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
Δείτε ακόμη: Πανεύκολο Χριστουγεννιατικο κέικ σοκολάτα με 4 υλικά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Αλείφετε τόν πάτο μιάς φόρμας μέ βούτυρο καί πασπαλίζετε μέ αλεύρι.
2) Βάζετε τίς σταφίδες μέ τό ουίσκι σέ μπόλ νά φουσκώσουν, περίπου μία ώρα. Κοσκινίζετε τό αλεύρι, τό μπαίκιν πάουντερ, τή σόδα, τό αλάτι, καί τήν κανέλα.
3) Χτυπάτε σέ μπόλ τά αυγά, τό Βούτυρο καί τή ζάχαρη, προσθέτετε στό μπόλ τό μείγμα τού αλευριού, τήν κολοκύθα, τίς σταφίδες μέ τό ουίσκι, τήν καρυδόψυχα καί τό ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά.
4) Ρίχνετε τό μείγμα στή φόρμα καί τό ψήνετε περίπου 45 μέ 50 λεπτά σέ φούρνο προθερμασμένο στούς 180ο βαθμούς. Αφήνετε τό κέικ νά κρυώσει καί τό βγάζετε από τή φόρμα. Πασπαλίζετε μέ ζάχαρη άχνη καί σερβίρετε.
Δείτε ακόμη: Red Velvet Cake: To απόλυτο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … 🙂 !