Χριστουγεννιάτικος κορμός Ferrero Rocher!Γιατί τα σοκολατάκια Ferrero Rocher είναι τα αγαπημένα μας οπότε σίγουρα θα θέλουμε να απολαύσουμε αυτή την συγκλονιστική γεύση και σε κορμό σοκολάτας. Ο κορμός σοκολάτας είναι το αγαπημένο γλυκό ψυγείου μικρών και μεγάλων.
- μπισκότα 2 πακέτα πτι-μπερ ολικής άλεσης
- σοκοφρέτα 3 ΙΟΝ με φουντούκι
- γάλα 400 ml πλήρες
- βουτυρο 100 γρ
- κακαο 2 κ.σ όχι πολύ γεμάτες άγλυκο
- μερεντα 2 κ.σ γεμάτες
- φουντουκι 130 γρ καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
- κονιάκ 1/2 σφηνάκι
Υλικά
- κουβερτουρα 1 σοκολάτα 125 γρ
- γάλα εβαπορέ 100 ml
- μελι 1 κ.γ
Για την γκανάζ σοκολάτας
Δείτε ακόμα Λαχταριστός σοκολατένιος κορμός μωσαϊκό με γλάσο σοκολάτας!
Μπισκότα, σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα έρχονται να απογειώσουν την γεύση! Αξίζει λοιπόν να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν σίγουρα και δεν νομίζουμε να μείνει παραπάνω από εβδομάδα στο ψυγείο σας. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση για τον κορμό
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και να λιώσει καλά, όχι όμως να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά το κακαό και την μερέντα να λιώσει. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας καλά, προσθέτουμε το κονιάκ. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να απορροφηθεί όλο το γάλα από τα μπισκότα. Προσθέτουμε τα σοκολατένια υγρά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τις σοκοφρέτες με μαχαιράκι και τα φουντούκια στο μούλτι προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.
Κρατάμε μία χουφτίτσα φουντούκια για να στολίσουμε τον κορμό. Απλώνουμε το μείγμα σε μία μεμβράνη και φτιάχνουμε έναν κορμό. Βάζουμε στην κατάψυξη τον κορμό για τουλάχιστον 3 ώρες.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι μικρό βάζουμε το γάλα να κάψει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και την σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία αρκετά. Απλώνουμε την γκανάζ επάνω στον κορμό και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φουντούκι που κρατήσαμε πριν. Διατηρούμε τον κορμό μας στο ψυγείο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές