Συνταγή για χταπόδι λαδορίγανη στη λαδόκολλα που θα γίνει ο τέλειος μεζές τη Σαρακοστή, κάθε περίοδο νηστείας αλλά και το Καλοκαίρι με το ουζάκι και το τσιπουράκι μας. Με εύκολη εκτέλεση και απλά υλικά, όσοι το δοκίμασαν έτσι δεν το ξαναέφτιαξαν διαφορετικά.
Από τη Τζένη Τσανακτσίδου.
Χταπόδι στιφάδο με φάβα
Το χταπόδι είναι ένα υπέροχο θαλασσινό και σήμερα θα το δοκιμάσουμε σε μία συνταγή καλύτερη και από ουζερί. Χταπόδι μαλακό, λαδορίγανη σε λαδόκολλα που είναι σκέτο λουκούμι και συνοδεύει τέλεια το ουζάκι και το τσιπουράκι μας. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτόν τον πεντανόστιμο μεζέ!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χταπόδι λαδορίγανη στη λαδόκολλα:
Εκτέλεση για το χταπόδι λαδορίγανη στη λαδόκολλα
Αρχικά ανοίγουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα το χταπόδι, που το έχουμε πλύνει και το έχουμε στραγγίσει καλά. Το μαρινάρουμε με πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μπαλσάμικο, και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου.
Σκορδάτο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Το κλείνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 1 ώρα και λίγα λεπτά, ανάλογα το βάρος του. Φτιάχνουμε το λαδολέμονο ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με λαδολέμονο και ρίγανη.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr