Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας με λευκό κρασί σκόρδο και ελαιόλαδο. Πολύ νόστιμη και εύκολη νηστίσιμη συνταγή
Υλικά για το Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας!
- 1 μεγάλο χταπόδι
- 2 κουτ σούπας ξύδι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασ
- ί 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ πικάντικη μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κοφτό κουτ σούπας ρίγανη ή θυμάρι αλάτι, πιπέρι
Δείτε ακόμα Χταπόδι με σάλτσα από μουστάρδα πηχτή
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το χταπόδι από τα εντόσθια και το ράμφος του. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και 2 κουτ σούπας ξύδι και βράζετε το χταπόδι για 20 λεπτά. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.!! Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ταυτοχρόνως. Ρίχνετε τα κομματάκια χταποδιού και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και ένα φλιτζ. τσαγιού νερό , μπόλικο πιπέρι και λίγο αλάτι και βράζετε σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για ½ ώρα περίπου και μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε σε πιατέλα. Συνοδέψτε το με μια πράσινη ξιδάτη σαλάτα ή και ένα λευκό πιλάφι.!!
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη