Χυλός για τηγανιτά λαχανικά από ανθρακούχο νερό . Συνταγή για Χυλό για τηγανιτά λαχανικά Τραγανά και νόστιμα.
- κολοκυθάκια 4-5 μεσαίου μεγέθους
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
- ανθρακούχο νερό 200 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας περίπου
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός
Για το κουρκούτι
Τα κολοκυθάκια το Καλοκαίρι είναι σκέτο γλύκισμα και υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να τα απολαύσεις. Σήμερα θα τα απολαύσουμε σαν σνακ αφού θα τα βουτήξουμε σε έναν Χυλό για τηγανιτά λαχανικά από ανθρακούχο νερό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, πάπρικα, ξερό δυόσμο και κουρκουμά και θα τα τηγανίσουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Είναι τόσο τραγανά και λαχταριστά που κάνουν κρααακ και θυμίζουν πατατάκια. Είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό στα επίσημα τραπέζια, για μπουφέ αλλά και για καλοκαιρινό μεζέ μαζί με μία παγωμένη μπύρα και όχι μόνο. Επίσης είναι ιδανικά και για την νηστεία καθώς και για τους vegans ή τους χορτοφάγους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Χυλό για τηγανιτά λαχανικά
Εκτέλεση για τον Χυλό για τηγανιτά λαχανικά
Αρχικά κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο τα κολοκυθάκια. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά στο σουρωτήρι αλατισμένα.
Εκτέλεση για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθρακούχο νερό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τον κουρκουμά και τον ξερό δυόσμο μέχρι να πάρουμε έναν χυλό κάπως παχύρρευστο. Με την βοήθεια ενός κουταλιού βουτάμε μέσα τα κολοκυθάκια μας από όλες τις πλευρές.
Δείτε ακόμα Πως να αποθηκεύσουμε τα κολοκυθάκια για κατάψυξη
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μας, τα οποία τα έχουμε βουτήξει προηγουμένως στο κουρκούτι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.
Tips Χυλός για τηγανιτά λαχανικά
Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια