Τραγανά απολαυστικά cookies αμυγδάλου για τον καφέ μας ή για να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας.
- βούτυρο γάλακτος 100 γραμ.
- ζαχαρη 80 γραμ.
- αυγα 2
- μελι 140 γραμ.
- βανίλια 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ.γλ.
- μπέικιν πάουντερ 1.5 κουταλάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 430 γραμ.
- αλατι Λίγο
Υλικά
- ασπραδια 1
Για το άλειμμα
- αμυγδαλα 100 γρ.
Για την επικάλυψη
Πεντανόστιμα και τραγανά cookies αμυγδάλου που θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Έχουν πλούσια γεύση αμυγδάλου και περιέχουν εκτός από ζάχαρη και μέλι. Αν θέλετε λοιπόν να μοσχοβολήσει το σπίτι σας ζάχαρη, μέλι και βούτυρο γάλακτος δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε.
Αυτά τα cookies ή στα ελληνικά μπισκότα είναι μία ιδανική επιλογή για κέρασμα, για τον καφέ ή ακόμη και για ένα συμπληρωματικό πρωινού. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από τα αγοραστά και σε ποιότητα και σε γεύση οπότε μπορείτε να τα δίνετε και στα παιδιά όταν ζητούν κάτι γλυκό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε το βούτυρο το οποίο είναι μαλακό μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και το μέλι και χτυπάμε λίγο για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κοσκινισμένα και κάνουμε μία αφράτη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπασμένη. Βάζουμε στο μπλέντερ 100 γρ. αμύγδαλα και τα αλέθουμε. Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα ρηχό πιάτο.
Κάνουμε μπαστούνι την ζύμη και την κόβουμε σε κομμάτι 40 γραμμαρίων. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το κάνουμε πιο πλατύ με την παλάμη μας. Αμέσως, αλείφουμε τα cookies με το χτυπημένο ασπράδι και όπως είναι κολλημένο στην παλάμη το βουτάμε στο τριμμένο αμύγδαλο.
Δείτε ακόμα Giant Chocolate Chip Cookies: Τα μαλάκα μεγάλα μπισκότα
Αραδιάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τα cookies σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20 λεπτά. Τα τοποθετούμε έπειτα σε σχάρα για να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Cookies αμυγδάλου
Μπορούμε να βάλουμε και λίγη παραπάνω βανίλια αν μας αρέσει. Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού, αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε μαλακό αλεύρι.
Στα cookies της φωτογραφίας μπήκαν 80 γρ. ανάλατο άσπρο βούτυρο και 20 γρ. αλατισμένο πρόβειο βούτυρο γάλακτος. Αντί για αμύγδαλο μπορούμε να βάλουμε κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές