Υλικά
150 γρ.Φαρίν απ
90 γρ.κουβερτούρα γάλακτος
90 γρ.λευκή κουβερτούρα
300 γρ.μαύρη κουβερτούρα
90 γρ.βούτυρο αγελαδινό
150 γρ.ζάχαρη
1βανίλια
150 γρ.αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε σε δύο λαμαρίνες φούρνου, λαδόκολλα.
Κόβουμε τα 200 γρ. της μαύρης κουβερτούρας, την κουβερτούρα γάλακτος και την λευκή κουβερτούρα σε ακανόνιστα μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Φτιάχνουμε ένα μπαίν μαρί και λιώνουμε την υπόλοιπη μαύρη κουβερτούρα. Μόλις λιώσει,προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια,τη ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσουν όλα.
Αν χρειαστεί, ξαναβάζουμε λίγο στο μπαίν μαρί.
Προσθέτουμε στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας σιγά σιγά το αλεύρι και διπλώνουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ξανανακατεύουμε.
Παίρνουμε 12 κουταλιές από το μείγμα και το βάζουμε πάνω στις λαμαρίνες με απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 12’ και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.