Η συνταγή που έγινε λατρεία. Αν φάτε αυτά τα cookies θα ξεχάσετε όλα τα προηγούμενα. Ο μόνος που μπορεί να φάει μόνο ένα είναι αυτός που θα φάει το τελευταίο….
ΥΛΙΚΑ (Για 30 περίπου cookies)
1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη soft (250 γρ.)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπα σκόνη αμυγδαλου
3/4 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
1/2 κούπα αμύγδαλο σε μικρά κομματάκια
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα με απαλές κινήσεις τη σκόνη αμυγδάλου και τις σταγόνες κουβερτούρας. Η υφή του μείγματος πλησιάζει αυτή του κέικ.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
Παίρνουμε μείγμα τόσο όσο χωράει σε ένα κουταλάκι του γλυκού και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί και απολαμβάνουμε…
Από τη καταπληκτικη σελίδα μαγειρικής όλα νηστίσιμα
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια