Υλικά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
100 ml χυμό πορτοκαλιου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Δείτε ακόμα: Μερεντομπισκότα γεμιστά για κέρασμα !!!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά…. Προσθέτουμε τα αυγα, τη βανιλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλευρι, το χυμό πορτοκαλιου, το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μεχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα…
Δείτε ακόμα: Απίθανα μπισκότα γεμιστά με πραλίνα!!! Πανεύκολα χωρίς μίξερ από την Σόφη Τσιώπου!
Παίρνουμε την μερέντα, βάζουμε κουταλακια από την πραλινα πανω σε μια λαδόκολλα , φτιάχνουμε αρκετά για να φτάσουν για όλα τα μπισκότα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες….
Μόλις είναι όλα έτοιμα…παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγη από την ζύμη μας ( εγώ την ζυγιζα, ήταν γύρω στα 50 γρ. Το καθενα) την πλάθουμε με τα χέρια μας την ανοίγουμε και τοποθετούμε στο κέντρο ένα μπαλάκι από την μερέντα που έχει παγώσει, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα…
Δείτε ακόμα: Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου σε 10 λεπτά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτα ώσπου να ροδίσουν ελαφρα τα μπισκότα….
Η δοσολογία αυτή βγάζει περίπου 30 μπισκότα….
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές