Αυτά τα Cookies πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας είναι ιδανικά για κέρασμα, για τον καφέ μας, το γάλα μας ή για όταν θέλουμε κάτι γλυκό.
- βούτυρο γάλακτος 160 γρ
- ηλιέλαιο 120 γρ
- ζαχαρη 400 γρ κρυσταλλική
- αυγα 2
- ασπραδια 2
- αλατι 1/2 κ.γ
- σοδα 2 κ.γ κοφτά
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 μεγάλα ακέρωτα πορτοκάλια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γρ
- σταγόνες σοκολάτας 150 γρ
Υλικά
Τα cookies είτε είναι μαλακά είτε τραγανά είναι αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους και πολλές φορές έχουμε δώσει αρκετά χρήματα σε σούπερ μάρκετ, φούρνους και ζαχαροπλαστεία για μερικά cookies. Ακόμη και τα soft cookies όμως δεν είναι κάτι δύσκολο και είναι κρίμα να ξοδεύουμε πολλά χρήματα όταν μπορούμε να τα φτιάχνουμε μόνοι μας.
Με αυτήν την σκέψη δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και φτιάξαμε αυτά τα υπέροχα τραγανά cookies πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας. Τα δοκιμάσαμε, δεν έμεινε ούτε ψίχουλο μέσα σε δύο μέρες οπότε αν ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα θα έχει σίγουρη επιτυχία και θα ξετρελαθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για τα cookies πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας:
Εκτέλεση
Στην αρχή κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το αλάτι και την σόδα σε ένα βαθύ μπολ και τα βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε επίσης ένα – ένα τα ολόκληρα αυγά και στην συνέχεια ένα – ένα τα ασπράδια των αυγών και περιμένουμε να απορροφηθούν από το μείγμα μας συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι. Αφού απορροφηθεί το μείγμα με το αλεύρι σταματάμε αμέσως το χτύπημα γιατί διαφορετικά, θα μας σφίξουν τα μπισκότα.
Δείτε ακόμα Giant Chocolate Chip Cookies: Τα μαλάκα μεγάλα μπισκότα
Με μία μαρίζ ανακατεύουμε την ζύμη μας προσθέτοντας τις σταγόνες σοκολάτας. Η ζύμη μας θα πρέπει πλάθεται εύκολα, να είναι αφράτη και βουτυράτη και να μοιάζει με την ζύμη του κουραμπιέ. Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη την ζύμη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Μόλις περάσει η 1 ώρα πλάθουμε την ζύμη σε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού. Βάζουμε στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα αφήνοντας 4-5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Με ένα ποτήρι τα πατάμε ελαφρώς για να ανοίξουν και να αποκτήσουν πάχος 0,5 εκ.
Ψήνουμε τα cookies σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 14 λεπτά ανάλογα βέβαια και τον φούρνο που διαθέτουμε, μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στη σχάρα για να κρυώσεις τελείως.
Tips για τα Cookies πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας
Βγαίνουν περίπου 60 cookies. Αντί για ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα μπορούμε να βάλουμε ξύσμα από 3 ακέρωτα μέτρια πορτοκάλια. Όσο είναι ζεστά είναι μαλακά αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους