Cookies πορτοκαλιού!
Μυρωδάτα!! Εύκολα και γρήγορα !!
Υλικά για περίπου 35 με 40 μπισκότα
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
6 κγ ξύσμα πορτοκάλι
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι γοχ
1 κγ σόδα μαγειρική
½ κγ αλάτι
Σταγόνες λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)
Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και σιγά σιγά το προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά στο μείγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας όχι πολύ μεγάλο βγάζουμε στο ταψί μας κουταλιές από τη ζύμη μας. Να έχουν ένα περιθώριο μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (για 15 λεπτά) στους 180 βαθμούς αέρα για 10 με 12 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα αφήνετε στο ταψί για 5 λεπτά περίπου γιατί είναι μαλακά.
Μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Φυλάσσονται σε κουτί για μπισκότα κλειστά ή σε βάζο.
Εγώ χώρισα τη ζύμη και πρόσθεσα σε ένα μέρος λευκή σοκολάτα ή οποία τους ταιριάζει απίστευτα πολύ και σε ένα μέρος πρόσθεσα σοκολάτα γάλακτος ανάμικτη με τη λευκή.
Είναι με όλες τις εκδοχές υπέροχα!!
Μέσα αυτά τα μπισκότα είναι ελαφρώς μαλακά!!
Καλή επιτυχία!!
Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα