Γουρουνάκια με δημητριακά ολικής άλεσης & σταφίδες!
Το αγαπημένο κολατσιό των μικρών μας φίλων!
H συνταγή είναι σχεδόν σαν κέικ, πολύ απλή, εύκολη & γρήγορη :
υλικά :
1 φαρινάπ (500 gr),
1 κούπα ζάχαρη καστανή,
250 gr βούτυρο,
4 αυγά,
1,5 κούπα γάλα,
1/2 κ.γ. κανέλλα,
1 φακελάκι βανίλια σκόνη,
2 κούπες θρυμματισμένα δημητριακά ολικής άλεσης,
1 κούπα σταφίδες ή 1/2 κούπα σταφίδες & 1/2 κούπα ξηρούς καρπούς.
Εκτέλεση:
χτυπάω καλά την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω το γάλα & σιγά-σιγά το φαρινάπ συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνω τα δημητριακά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, προσθέτω τις σταφίδες ή ξηρούς καρπούς και ανακατεύω μόνο με τη σπάτουλα.
Ρίχνω το μίγμα σε βουτυρωμένες θήκες σιλικόνης & ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας που έχω χρησιμοποιήσει, στα μικρά π.χ. χρειάζεται λιγότερο χρόνο. κάνω το τέστ με την οδοντογλυφίδα και τσεκάρω πότε είναι έτοιμα. Καλή όρεξη!!!
Tips
:1) επειδή πολλά παιδάκια έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, συνήθως χρησιμοποιώ μόνο σταφίδες για να είμαι… ήσυχη
2) η κόρη μου δεν τρώει σοκολάτα (ήμαρτον παναγία μου!!!) γι’ αυτό & βάζω μόνο δημητριακά ολικής. Τα περισσότερα παιδάκια την λατρεύουν. έτσι, μπορείτε να βάλετε 1 κούπα δημητριακά ολικής & 1 κούπα δημητριακά με σοκολάτα.
3) Τα ατομικά αυτά κεϊκάκια μπορείτε να τα μετατρέψετε άψογα σε κέρασμα για γιορτή-γενέθλια, προσθέτοντας από πάνω ζαχαρόπαστα & τονίζοντας τα χαρακτηριστικά των..γουρουνιών (ή ότι άλλο έχετε κάνει) με μαρκαδόρους ζαχαροπλαστικής ή ζαχαρωτά!!!
4) αποτελούν μια εύκολη & οικονομική & “υγιεινή σχετικά” λύση για σνακ τόσο στο σπίτι, όσο & το σχολείο!
Μπορείτε να δείτε και άλλες ιδέες : https://www.facebook.com/LnCupcakes?ref=hl
είμαι η Ειρήνη Δαβιτσάννου μαμά 2 μικρών κοριτσιών .
ασχολούμαι ερασιτεχνικά με ..”υγιεινά ” (όσο γίνεται!!!) γλυκά & σνακ για παιδάκια.
Πήρα την πρωτοβουλία να σας στείλω κάτι που ίσως θα ενδιέφερε και άλλες μανούλες (μιας και όλες αναζητάμε υγιεινές λύσεις όταν πρόκειται για τα σνακ των παιδιών μας).
Εσείς, αν το βρίσκετε ενδιαφέρον, μπορείτε να το δημοσιεύσετε όπου θέλετε.