Cupcake με μαύρη μπύρα και σοκολάτα!Σοκολατένια απόλαυση
Υλικα
220γρ. μαύρη μπύρα
240 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400γρ. ζάχαρη λευκή Εγω εβαλα στεβια
2 πολύ κοφτες κ.γ. σόδα
2 αυγα
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4κ.γ. κόκκους καφέ στιγμής Για το frosting
100 γρ. γιαούρτι
300γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. ζάχαρη άχνη,εγω εβαλα στεβια
250γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ,
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη μπύρα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα και τους κόκκους καφέ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι (αφού το έχουμε περάσει απο κόσκινο), ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Παίρνουμε τα ειδικά φορμάκια για cupcakes στα οποία έχουμε βάλει και τα ειδικά χαρτάκια. Βάζουμε το μείγμα μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα.
Για το frosting
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, εγω εβαλα στεβια, και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη.
Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα cupcakes μας.
Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε λίγη σοκολάτα…η σταγονες οπως εβαλα εγω!
Από τη Σοφία Καρα!