Ότι και να πω για αυτό το hot dog cupcake είναι λίγο.Πρώτον η εμφάνιση του κερδίζει τις εντυπώσεις,φανταστείτε το σε μπουφέ για πάρτι όλοι θα μιλάνε γι αυτό!!!!Εκτός από εμφάνιση όμως και η γεύση του είναι φοβερή ειδικά αν είναι ζεστά. Όταν τα φτιάξετε να κάνετε αρκετά γιατί δεν θα μείνει ούτε ψιχουλάκι!Ιδανικό και για σνακ για παιδιά αλλά και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ.καλαμποκάλευρο
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.γ. αλάτι
175 γρ.ξινόκρεμα(sour cream)*
80 γρ.γάλα
100γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
12 μικρά λουκάνικα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΙΝΟΚΡΕΜΑ(αν δεν βρείτε στο εμπόριο έτοιμη)
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. ξινόγαλο
αλάτι
Σε ένα μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι και ξινόγαλο μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να γίνει παχύρευστη κρέμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βουτυρώνετε & αλευρώνετε πολύ καλά τις θήκες στο ταψάκι για μάφιν .
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά(αλεύρι,καλαμποκάλευρο,σόδα,αλάτι).κόβετε τα λουκάνικα
Ρίχνετε στο μείγμα των στερεών τα αυγά,το γάλα,το λιωμένο βούτυρο και την ξινόκρεμα και ανακατεύετε με ένα αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε τα λουκάνικα στο μείγμα.
Tο μοιράζετε στις θήκες.Ψήνετε για 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
12 μικρά λουκανικά
κέτσαπ
μουστάρδα
Βράζετε τα μικρά λουκάνικα για 3 λεπτά.Όταν θέλετε να σερβίρετε κάνετε μια μικρή λακκούβα με μαχαίρι στην επιφάνεια των cupcakes και τοποθετείτε από ένα βρασμένο λουκάνικο.Διακοσμείτε με κέτσαπ και μουστάρδα.
Αν σας άρεσαν δεν έχετε πάρα να κοινοποιήσετε τη συνταγή με το μαγικό κουμπάκι του facebook!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος