Καπκεικς βανιλια-κακαο με γλασο μερεντας
Υλικά
250γρ βουτυρο η μαργαρινη
2 κουπες ζαχαρη
5 αυγα
1 κουπα γαλα η χυμο πορτοκαλι
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
500γρ φαρινα απ
3 κ.σ κακαο
Μερεντα για το γλασο
Εκτέλεση
Ολα τα υλικα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.
Στο μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη για 5′. Στη συνεχεια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τη σειρα αφηνοντας τελευταιο το αλευρι (εκτος απο το κακαο)
Χωριζουμε το μειγμα στα δυο κ στο ενα προσθετουμε το κακαο κ ανακατευουμε.
Σε φορμα για κεκακια αφου βαλουμε μεσα τις χαρτινες θηκουλες,προσθετουμε κουταλιες απο μειγμα βανιλιας κ κακαο εναλλαξ.Δεν τις γεμιζουμε μεχρι πανω γιατι φουσκωνουν κατα το ψησιμο.
Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 25′ περιπου λεπτα.
Αφου κρυωσουν τα βαζουμε σε πιατελα κ γαρνιρουμε με λιωμενη μερεντα.
Ειναι μεγαλη δοση,μπορειτε να κανετε κ τη μιση
Αυτη η δοση μου εβγαλε μια κανονικη φορμα κεικ και 12 καπκεικς.