Συνταγή για Δαμάσκηνα σε σιρόπι. Αν σας αρέσουν τα δαμάσκηνα τότε αυτό το γλυκό θα το λατρέψετε. Τρώγεται υπέροχα πάνω από γιαούρτι!!! Μιαμ μιαμ!!!
Τα δαμάσκηνα είναι υπέροχα και εκτός από το να γεμίζουμε με αυτά τις γαλοπούλες μας, μπορούμε να φτιάξουμε και ένα πολύ ξεχωριστό γλυκό. Τραγανά δαμάσκηνα βρασμένα σε ένα πολύ απλό σιρόπι. Αυτό το γλυκό μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο ή με γιαούρτι αλλά το καλύτερο είναι ότι μπορούμε να το αποθηκεύσουμε για μήνες.
Εμείς το δοκιμάσαμε σκέτο ή και με γιαούρτι και πάθαμε την πλάκα μας. Μοιάζει με κομπόστα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα δαμάσκηνα σε σιρόπι:
Εκτέλεση για τα δαμάσκηνα σε σιρόπι
Αρχικά βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά, από το σημείο βρασμού. Έπειτα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το γαρίφαλο και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε ακριβώς για 10 λεπτά. 2 λεπτά πριν σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Μόλις σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε το λικέρ.
Tips για τα δαμάσκηνα σε σιρόπι
Αντί για λικέρ της αρεσκείας μας μπορούμε να βάλουμε μπράντι. Είναι ένα γλυκό σχετικά άγλυκο και έχει πολύ ζουμί. Θυμίζει λίγο κομπόστα. Δεν τα ξεφλουδίζουμε, το φρούτο κρατάει, δεν γίνεται λιώμα και η φλούδα είναι τραγανή.
Δείτε ακόμα Υγιεινές μπάρες granola με δαμάσκηνα και κινόα-Granola bars with plums and quinoa
Τα βάζα δεν τα αποστειρώνουμε αναγκαστικά, απλά προτού τα χρησιμοποιήσουμε τα πλένουμε σε καυτό νερό. Μένουν για λίγο καιρό στο ψυγείο. Αν θέλετε να διατηρηθούν παραπάνω φυλάσσετε τα δαμάσκηνα σε αποστειρωμένα βάζα, με καυτή κομπόστα και γυρισμένα ανάποδα, όσο το γλυκό είναι καυτό, μέχρι να κρυώσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr