Dammsugare: Σουηδικά ατομικά γλυκά με αμυγδαλόπαστα! Υπέροχα κεράσματα που μας έρχονται από την αγαπημένη μας Σουηδία και είναι μέσα στην γλύκα και την ομορφιά. Ένα ξεχωριστό κέρασμα για να κάνετε τον γιορτινό σας μπουφέ να έχει έναν κοσμογυρισμένο αέρα!
- αμυγδαλοπαστα 200γρ
- κουβερτουρα 100γρ
Υλικά
- μπισκότα 300 γρ. ψίχα από Oreo
- ζάχαρη άχνη 100γρ
- κακαο 1 κ.σ
- βουτυρο 50γρ
- κονιάκ Λίγο
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Κατά βούληση
Για το μείγμα
Εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους με αυτά τα μικρά κεράσματα και κάντε τους γευστικούς σας ορίζοντας να ανοίξουν ακόμη περισσότερο. Αυτά τα κεράσματα είναι πεντανόστιμα και εύκολα στην παρασκευή. Αξίζει τον κόπο να ερχόμαστε σε επαφή με άλλες κουλτούρες.
Δείτε ακόμα Συνταγές για γλύκα κεράσματα γενεθλίων για το σχολείο.Απίθανες ιδέες
Η κουλτούρα του κάθε λαού ξεκινά φυσικά μέσα από την κουζίνα του. Αυτά τα πολύ νόστιμα κεράσματα λοιπόν είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσουν πολύ. Εμείς τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και μείναμε εντυπωσιασμένοι. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Για αρχή ρίχνουμε σε ένα μπολ την ψίχα από τα μπισκότα, την ζάχαρη άχνη, το κακάο, το βούτυρο, το κονιάκ ή όποιο άλλο ποτό θέλετε και έχετε στο σπίτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Φτιάχνουμε το μείγμα, το πλάθουμε σε μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Την αμυγδαλόπαστα μπορούμε να την φτιάξουμε ή να την πάρουμε έτοιμη Marsipan. Ανοίγουμε ένα φύλλο με την αμυγδαλόπαστα, marsipan, πάνω σε μία λαδόκολλα. Αν μας κολλάει ρίχνουμε λίγο ζάχαρη άχνη. Το μείγμα το πλάθουμε σε μακρύ μπαστουνάκι το τυλίγουμε με την αμυγδαλόπαστα.
Το κόβουμε περίπου 4 εκατοστά, λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τις άκρες. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και είναι έτοιμα.
Tips: Για να βγει ροζ χρειάζεται χρώμα ζαχαροπλαστικής
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Panagiota Kiriakou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr