Δανέζικα ρολάκια με σιμιγδαλόκρεμα. Συνταγή για Δανέζικα ρολάκια με σιμιγδαλόκρεμα σταφίδες και αλειμμένα με μαρμελάδα βερίκοκο.
- Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 60 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- αυγα 2
- βουτυρο 80 γραμμάρια
- βανίλια 2
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από μισό πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από μισό πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας κόφτες
- Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- βουτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
Για την κρέμα
- κανελά Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε αφράτα και μέσα στη γλύκα Δανέζικα ρολάκια με σιμιγδαλόκρεμα σταφίδες και επάλειψη από μαρμελάδα βερίκοκο. Είναι ένα υπέροχο γλυκάκι που μπορούμε να το φτιάξουμε για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας, για κέρασμα ή για τις υπογλυκαιμίες μας.
Είναι πανεύκολα αυτά τα Δανέζικα ρολάκια με σιμιγδαλόκρεμα και σίγουρα θα σας ξετρελάνουν. Μετά τα ρολάκια κανέλας λοιπόν, θα δοκιμάσουμε και δανέζικα ρολάκια με σιμιγδαλόκρεμα που σίγουρα θα μας ξετρελάνουν και θα τα φτιάχνουμε συνέχεια. Εμείς τα δοκιμάσαμε και δεν έμεινε τίποτα μέχρι σήμερα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα δανέζικα ρολάκια με σιμιγδαλόκρεμα:
Εκτέλεση για τα δανέζικα ρολάκια
Σε μία λεκάνη για ζύμωμα βάζουμε το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε τα αυγά τα οποία τα είχαμε σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την βανίλια και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη και ελαφρώς κολλώδες ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και δημιουργούμε μία μπαλίτσα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 με 1μιση ώρα σε ζεστό μέρος.
Εκτέλεση για την κρέμα σιμιγδαλιού
Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα σιμιγδαλιού. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το ψιλό σιμιγδάλι και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα και περιμένουμε να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ και τις έχουμε αφήσει να μουλιάσουν.
Εκτέλεση για τα Δανέζικα ρολάκια με σιμιγδαλόκρεμα
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε αυτά τα δύο μέρη σε δύο φύλλα, παραλληλόγραμμα, με πάχος περίπου 1 εκατοστό. Απλώνουμε την κρέμα μοιράζοντας την και στα δύο φύλλα. Πασπαλίζουμε με τις σταφίδες και ρολάρουμε.
Κλείνουμε καλά τις άκρες της ζύμης. Κόβουμε ρολάκια σε πάχος περίπου δύο δάχτυλων και βάζουμε τα ρολάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν. Αλείφουμε τα ρολάκια με αυγό το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
Δείτε ακόμα Αφράτα ρολάκια με βελούδινη κρέμα
Ψήνουμε τα ρολάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 με 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο τα ρολάκια κι όπως είναι ζεστά τα πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με την μαρμελάδα βερίκοκου.
Tips για τα Δανέζικα ρολάκια με σιμιγδαλόκρεμα
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε πριν το ψήσιμο με φιλέ αμυγδάλου, αφού πρώτα τα έχουμε αλείψει με το αυγό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα