Ένα αφράτο σουφλέ με πένες και αλλαντικά που λιώνει στο στόμα για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.
- πενες 1 πακέτο
- πιπεριά Μισή κόκκινη
- πιπέρι 1 πρέζα
- γαλοπουλα 7 φέτες καπνιστή ψιλοκομμένη
- γκούντα 250 γραμμάρια
- φέτα 100 γραμμάρια σπασμένη
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για την μπεσαμέλ
- μιξ τυριών 50 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
Το γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου πρέπει να είναι γεμάτο καλούδια για να ευχαριστήσουμε τους εορτάζοντες και όχι μόνο. Αφού ψήσουμε το κρέας μας ένα σουφλέ ζυμαρικών με πένες και αλλαντικά είναι ό,τι πρέπει για να απογειωθεί το μενού μας!
Δείτε ακόμα Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και αλλαντικά
Δείτε παρακάτω το σουφλέ με πένες και αλλαντικά:
Εκτέλεση για το σουφλέ με πένες και αλλαντικά
Αρχικά βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια σουρώνουμε τις πένες και τρίβουμε μέσα στις πένες την κόκκινη πιπεριά. Προσθέτουμε το τριμμένο γκούντα, την θρυμματισμένη φέτα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα με τις πένες σε ένα ταψί. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες γαλοπούλας κομμένες σε μικρότερα κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα βάζοντας 1 ποτήρι γάλα φρέσκο στην άκρη, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
Δείτε ακόμα Μελιτζάνες σουφλέ γιαουρτλού της Γκόλφως
Μόλις ζεσταθεί λιώνουμε πολύ καλά το κορν φλάουρ στο γάλα που είχαμε βάλει στην άκρη. Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα της κατσαρόλας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και στρώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τις πένες. Προσθέτουμε από πάνω το μιξ τυριών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια