Πως τα πάνε τα πιτσιρίκια σας με το μπρόκολο; Ορίστε; Ψάχνετε τρόπους να τα μάθετε να το τρώνε; Ε, δείτε την πρόταση που ακολουθεί.
Δυσκολία πιάτου: Εύκολο. Κόστος πιάτου: Οικονομικό. Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά. Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά (30 λεπτά η ετοιμασία της γέμισης και άλλα 30 το ψήσιμο έξι-επτά κρεπών).
Υλικά
6-7 κρέπες
1/2 μέτριο μπρόκολο
1 μεγάλη πιπεριά κέρατο (ή 1 ½ μικρές)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ή 2 μικρά)
100 γρ λουκάνικο (προαιρετικό)
1 καυτερή πιπερίτσα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
…για τις κρέπες: δείτε εδώ
Οδηγίες
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε τουφίτσες. Πρώτα στις μεγαλύτερες και, κατόπιν, και αυτές στις πιο μικρές.
Κόβουμε την πιπεριά στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Ψιλικόβουμε τα κρεμμύδια
Αλλά και το λουκάνικο.
Ανεβάζουμε ένα τηγάνι σε μία εστία της κουζίνας (επιλέξτε να είναι στο μέγεθος που θα ετοιμάσετε στη συνέχεια τις κρέπες, δεν υπάρχει λόγος να λερώσετε σύο σκεύη) και, αφού ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε 3 κουταλιές καλό παρθένο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αυτό.
Χαμηλώνουμε την ένταση και ρίχνουμε αρχικά το κρεμμύδι και την πιπεριά, και τα μαλακώνουμε για 8-10 λεπτά. Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα και, μαζί τους, και η απαραίτητη καυτερή πιπερίτσα. Μικρή εδώ, αφού θα φάνε και παιδάκια…
Προσθέτουμε και το λουκάνικο (προαιρετικό, εάν θέλετε πιο ελαφριά τη γέμιση αποφύγετέ το) και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να νοστιμίσει με τα λαχανικά.
Τελευταίες προσθέτουμε τις τουφίτσες του μπρόκολου και, αφού ανακατέψουμε καλά,
Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου ένα 10-λεπτο, να μαλακώσει και το μπρόκολο,
Στο εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες. Σίγουρα θα έχετε τη δική σας συνταγή, εάν όχι δείτε εδώ
Όταν πια το μπρόκολο είναι έτοιμο, αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα πιάτο, για να χρησιμοποιήσουμε το τηγάνι για να ετοιμάσουμε τις κρέπες.
Ρίχνουμε στο τηγάνι μία στάλα φρέσκο βούτυρο
Ρίχνουμε μία κουτάλα από το κουρκούτι στο καυτό τηγάνι,
Και ανασηκώνοντάς το κατάλληλα, κάνουμε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα στην κρέπα.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά σε φούλ ένταση. Όταν η κρέπα είναι ψημένη από τη μία πλευρά (την ανασηκώνουμε με τη σπάτουλα και ελέγχουμε) και ξεκολλάει εάν ανακινήσουμε το τηγάνι), την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά (για ελαφρά λιγότερο χρόνο).
Όταν πια είναι έτοιμη, την αφήνουμε σε ένα πιάτο και περνούμε στη επόμενη.
Όταν είναι έτοιμες όλες οι κρέπες, αρχίζουμε να τις γεμίζουμε. Σε κάθε μία βάζουμε μία ποσότητα από τη γέμιση που ετοιμάσαμε (από 2 κουταλιές περίπου),
Και προσθέτουμε από πάνω μία καλή ποσότητα τριμμένο τυρί (1 κουταλιά ή λίγο περισσότερο) και τυλίγουμε την κρέπα γύρω από τη γέμιση.
Κάθε 2-3 που θα ετοιμάσουμε, τις βάζουμε ξανά πίσω στο τηγάνι, έτσι όπως είναι τυλιγμένες, για να ζεσταθούν και πάλι. Έτοιμες, μπορείτε να τις απολαύσετε εσείς και –κυρίως- τα παιδιά σας.
Α, κανείς δεν σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε και κάποια άλλα υλικά, για μία διαφορετική γέμιση σε κάποιες από αυτές. όπως με φέτα, ντοματίνια και ρίγανη.
Πηγή: cookpad.com