«Ειναι πολύ εύκολο και νόστιμο! Ό,τι πρέπει για τη Μ.Εβδομαδα! Αξίζει να το δοκιμάσετε!», σχολίασε.
Συστατικά:
10 κ.σ καλαμποκέλαιο
6 κ.σ κακάο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακάτεψε το καλαμποκέλαιο με το νερό και το κονιάκ.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για δύο λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κακάο με τη ζάχαρη, το baking powder, τις βανίλιες, τη φαρίνα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίξε τα στερεά υλικά στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξε το ζυμάρι σε μια φόρμα για κέικ και ψήσε για 50 λεπτά στον αέρα.
Σέρβιρε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη
https://www.instagram.com/p/BhE26GkjYPX/?utm_source=ig_embed