Close
Devil's cake ...Το κέικ που σε κολάζει!

Αυτό το κέικ είναι πειρασμός !
Είναι σκέτη αμαρτία!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Υλικα
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για τη φόρμα
30 γρ. κορν φλάουερ
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
140 γρ. κακάο
230 γρ. βούτυρο αγελάδος τεμαχισμένο και λίγο ακόμη για τη φόρμα, λιωμένο
400 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Για την επικάλυψη (και γέμιση):
125 γρ. νερό
30 γρ. καστανή ζάχαρη
175 γρ. βούτυρο αγελάδος
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Κέικ:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τεμαχισμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το μπεικιν πάουντερ και το κακάο και προσθέτουμε και το αλάτι.
Οταν πια έχουμε προσθέσει όλα τα αυγά στον κάδο του μίξερ και το μείγμα έχει αφρατέψει αρκετά και έχει πάρει ένα υπόλευκο χρώμα, σταματάμε το χτύπημα.
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα κοσκινισμένα υλικά.
Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Τοποθετούμε σε χαμηλή λειτουργία το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα μίας φόρμας ή ενός ταψιού διαμέτρου 24-25 εκ.
Απλώνουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες το ξεφορμάρουμε.
Για την επικάλυψη:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο τεμαχισμένο. Ανάβουμε τις εστίες σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, το αδειάζουμε από πάνω.
Περιμένουμε ένα λεπτό να μαλακώσει η κουβερτύρα και την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα επίπεδο ταψί για να κρυώσει.
Συναρμολογηση:
Κόβουμε το κρύο κέικ οριζοντίως με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού (ή με οδοντικό νήμα: το περνάτε γύρω από το κέικ, να είναι μπόλικο, και τραβάτε τις δύο άκρες προς τα πίσω στην αντίθετη κατεύθυνση) σε ίσου πάχους δίσκους.
Απλώνουμε την μισή από την επικάλυψη επάνω στο πρώτο δίσκο του κείκ και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο κέικ.
Τέλος απλώνουμε στην επιφάνεια και στα τοιχώματα την υπόλοιπη επικάλυψη.
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου

Devil's cake ...Το κέικ που σε κολάζει!