Υλικά
1 κολοκυθάκι κομμένο σε μικρές ροδέλες
2 χούφτες σπανάκι κατεψυγμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
λίγο κεφαλοτύρι -προαιρετικά-
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
ανάλογη με το μάτι τριμμένη με το χέρι τυρί φέτα -περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού
αλάτι και πιπέρι.
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το πράσο τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι το αλάτι το πιπέρι και λίγο νερό .
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει .
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι την φέτα το αυγό το πιπέρι και λίγο αλάτι και το νερό καθώς και λίγο κεφαλοτύρι αν βάλουμε.
Ανακατεύουμε το χυλό -θέλουμε να στέκεται στο κουτάλι σε περίπτωση που δεν στέκεται προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σε τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο βάζουμε κουταλιά κουταλιά και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.
Αν θέλουμε να τα ψήσουμε στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήσιμο 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .
Φλώρα Χρίστου -Οι χρυσοχέρες -ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια