Δοκιμάστε τα θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά:
3-4 φλιτζάνια αλεύρι
3-4 κ.σ. γιαούρτι
3-4 κ.σ. γεμάτες βιτάμ 100 γρ περίπου
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
2 κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι νιφάδες καλαμποκιού
Παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα: Τα πιο εύκολα αφράτα τυροπιτάκια-τυροψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το σύρμα το λάδι το γιαούρτι, το βούτυρο,το αλάτι και το αυγό, (κρατάμε 1 κουταλάκι κρόκο για το άλειμμα).
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν λίγο λίγο, η ζύμη θα είναι μαλακιά και θα κολλάει λίγο.
Προσθέτουμε και το τυρί με τις νιφάδες καλαμποκιού τα ανακατεύουμε απαλά να μην σπάσουν πολύ οι νιφάδες.
Κόβουμε σε σχήματα τη ζύμη ή κάνουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα: Τυροπιτάκια 1- 2- 3 για κάθε περίσταση!
περνάμε με το πινελάκι τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με μία κουταλιά νερό και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: zzcookΕιδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους