Close

Διαφορετικό, πεντανόστιμο, αφράτο και νηστίσιμο κέικ με αποξηραμένα φρούτα.

Διαφορετικό, πεντανόστιμο, αφράτο και νηστίσιμο κέικ με αποξηραμένα φρούτα.

Έχουμε φάει πολλά πολλά κέικ αλλά σαν κι αυτό κανένα.
Διαφορετικό, πεντανόστιμο, αφράτο και νηστίσιμο κέικ με αποξηραμένα φρούτα

ΥΛΙΚΑ
• 1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη soft (250 γρ.)
• 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
• 1/2 κούπα κρέμα καρύδας
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 και 1/2 κούπα χυμό μανταρίνι
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 και 1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας (π.χ. η έτοιμη συσκευασία με τους ζαχαρόπηκτους κύβους πορτοκάλι, λεμόνι, κίτρο, κεράσι και δαμάσκηνα) και καρύδια θρυμματισμένα
• Επιπλέον φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα και πασπάλισμα του ταψιού
• Zάχαρη άχνη για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
• Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά και έχοντας σταματήσει το μίξερ τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• “Αλευρωβουτυρώνουμε” ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26 cm. και αδειάζουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
• Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Απο τη καταπληκτικη σελιδα μαγειρικής όλα νηστισιμα