Συνταγή για δίχρωμα κουλούρια πορτοκαλιού με κακάο πεντανόστιμα και φυσικά νηστίσιμα! Τραγανά κουλουράκια χωρίς αυγά και γάλα, που γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα! Συνταγή ιδανική και για αρχάριες, που σίγουρα θα έχετε ένα γευστικότατο αποτέλεσμα!
- αραβοσιτέλαιο 1 ποτήρι του νερού
- ζαχαρη 1 ποτήρι του νερού
- πορτοκαλι 1 ποτήρι του νερού χυμό
- πορτοκαλι ξύσμα
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- σοδα ένα κουταλάκι του γλυκού
- αλευρι 1 κιλό
- κακαο 2-3 κουταλιές
Υλικά
Θα τα τρώνε μικροί και μεγάλοι την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Για πρωινό, απογευματινό κολατσιό ή για το σχολείο!
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υγρά μαζί με την ζάχαρη με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μπέικιν με την σόδα και το ξύσμα, τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε το κακάο 3-4 κουταλιές. Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο. Γίνονται τραγανά, μυρωδάτα και το σπουδαιότερο πάρα πολύ εύκολα! Η συνταγή βγάζει περίπου στα 30 με 40 κομμάτια.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Vivi Serpi