Συνταγή για γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, σαντιγί σοκολάτα, σαντιγί βανίλια και γλάσο σοκολάτας από τον Γιώργο Ζώλη για το Κυριακάτικο τραπέζι, για κέρασμα σε γιορτές και γενέθλια, για δώρο, αλλά και για το γλυκό όλης της οικογένειας.
- κρεμα γαλακτος 100 ml 35%
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
Υλικά
- σαβαγιάρ 22
- Γάλα φρέσκο 300 ml
Για την βάση
- κρεμα γαλακτος 100 ml 35% λιπαρά
- λευκή κουβερτούρα 200 γραμμάρια
Για την λευκ
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35% λιπαρά
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
Για το γλάσο
- κρεμα γαλακτος 1.000 ml 35% λιπαρά
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
- βανίλια 2 κάψουλες
Για την σαντιγί
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Τα γλυκά ψυγείου τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πάταγο στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά για να επιλέξεις, αλλά σήμερα θα δούμε ένα γλυκό ψυγείου που καλύπτει όλα τα γούστα. Συνδυάζει την σοκολάτα και την βανίλια, που αρέσει σε όλους και απογειώνεται με το πηχτό γλάσο του! Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το δίχρωμο γλυκό ψυγείου με πηχτό γλάσο σοκολάτας:
Εκτέλεση για το δίχρωμο γλυκό ψυγείου με πηχτό γλάσο σοκολάτας
Από την συνολική κρέμα γάλακτος ζεσταίνουμε τα 100 ml σε μέτρια φωτιά καλά. Ψιλοκόβουμε τα 200 γραμμάρια κουβερτούρα και την λιώνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Τα 1.000 ml κρέμα γάλακτος τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες. Χτυπάμε τα υλικά μας σε σφιχτή σαντιγί.
Χωρίζουμε την σαντιγί σε δύο ίσα μέρη. Σταδιακά ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα στην πρώτη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και να γίνει σοκολατένια σαντιγί.
Βάζουμε την σοκολατένια σαντιγί και την σαντιγί βανίλιας στο ψυγείο. Παίρνουμε ένα ταψί 25×35 εκατοστά. Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ μέσα στο φρέσκο γάλα για λίγα λεπτά και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού, χωρίς κενά.
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και βύσσινο
Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί σοκολάτας. Ζεσταίνουμε τα 100 ml κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά καλά και λιώνουμε μέσα την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα. Σταδιακά ενσωματώνουμε στη λευκή σαντιγί το μείγμα της λευκής σοκολάτας κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Απλώνουμε πάνω από την σοκολατένια σαντιγί την λευκή σαντιγί και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ζεσταίνουμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε μέσα τα 300 γραμμάρια κουβερτούρας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το απλώνουμε πάνω από το παγωμένο γλυκό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr