Δίχρωμο τσουρεκοκέικ σαν αφρός με γέμιση μερέντα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και κομμάτια σοκολάτας. Αυτό το τσουρεκοκέικ είναι πραγματικά πολύ όμορφο σε εμφάνιση και τέλειο σε γεύση. Θυμίζει τσουρέκι και φτιάχνεται με δύο πανεύκολες ζύμες.
- γάλα 250 ml χλιαρό
- νερό 100 ml
- ζαχαρη 80 γρ.
- μαγιά 1 φακ.
- σπορέλαιο 50 ml
- βουτυρο 20 γρ.
- αυγα 1
- βανίλια 1
- αλευρι 750 γρ.
Υλικά
- κακαο 20 γρ.
Για την μισή ζύμη
- σοκολάτα Λίγα κομμάτια
Για την επικάλυψη
Η μία είναι λευκή και η άλλη σοκολατένια. Η γέμιση κάνει αυτό το κέικ σκέτη αμαρτία και αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσουμε. Ψήνεται σε μόλις μισή ώρα οπότε είναι ένα γρήγορο γλυκό που θα αρέσει πολύ σε εμάς και στα παιδιά μας.
Δείτε ακόμα Κέικ με τρούφα και γλάσο σοκολάτας
Λίγη σοκολάτα μέσα στην εβδομάδα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν κι εσείς αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή και θα μας θυμηθείτε. Δείτε την εκτέλεση για το δίχρωμο τσουρεκοκέικ παρακάτω:
Εκτέλεση για το δίχρωμο τσουρεκοκέικ
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το νερό, την ζάχαρη, την μαγιά, το σπορέλαιο, το βούτυρο, το αυγό, την βανίλια και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η ζύμη μας.
Όταν η ζύμη μας δέσει την σκεπάζουμε για μία ώρα και την αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί και να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Αφού περάσει η μία ώρα παίρνουμε λιγότερο από το μισό της ζύμης και προσθέτουμε το κακάο. Ζυμώνουμε για να πάει το κακάο παντού.
Τώρα έχουμε δύο ζύμες, την λευκή και την σοκολατένια. Ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλο την λευκή ζύμη και την αλείφουμε με την μερέντα, τα κομματάκια σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Κολλάμε την καφέ ζύμη την οποία την έχουμε ανοίξει σε άλλο φύλλο, δίπλα στην λευκή.
Χαράζουμε την άκρη της και την τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το κέικ μας σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και στα λευκά σημεία βάζουμε επιπλέον κομματάκια σοκολάτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα.
Tips για το δίχρωμο τσουρεκοκέικ
Για την επικάλυψη αντί για κομματάκια σοκολάτας, μπορούμε να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr