Ένα αφράτο δίχρωμο σιροπιαστό κέικ με απολαυστική κρέμα και σιρόπι για να γλυκαθείτε! Υπέροχο για κέρασμα ή για να το συνοδεύσετε με τον καφέ σας.
- βουτυρο 1 πλακα 250 γρ. λιωμένο
- αυγα 5
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2,5 φλιτζάνια του τσαγιού γεμάτα
- γάλα Μισό φλιτζάνι
- ζαχαρη 1 φλ. τσαγιού
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. γλυκού
- σοδα 1 κουτ. γλυκού μαγειρική
- κακαο 2 κουτ.γλ
- καφές 1 κουτ. γλυκού ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος
Υλικά
- γάλα 2 φλυτζάνια
- ζαχαρη 2 κουτ.σουπας
- κάστερ πάουντερ 4 κουταλιες
Για την κρέμα
Εκτέλεση για δίχρωμο σιροπιαστό κέικ:
Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Έχουμε φτιάξει επίσης την κρέμα μας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και την έχουμε βάλει και αυτή στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την βανίλια και στο τέλος το αλεύρι.
Δείτε ακόμα Υπέροχο πεντανόστιμο και μαλακό κέικ καρότου από τη Σόφη Τσιώπου!!!
Σε ένα ταψί αποσπώμενο με μέγεθος 22×30 βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε την μίση δόση του μείγματος για να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά. Στο υπόλοιπο μείγμα, προσθέτουμε το κακάο και τον καφέ.
Ψήνουμε και την άλλη μισή δόση του κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 20 λεπτά και σιροπιάζουμε το κέικ μας όσο είναι ακόμη καυτό. Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μια δόση σιροπιαστού κέικ, απλώνουμε από πάνω την κρέμα, βάζουμε την δεύτερη δόση σιροπιαστού κέικ και ξανά σιροπιάζουμε.
Γαρνίρουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη αφού κρυώσει λίγο. Καλή επιτυχία!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Karolina Mega στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr